Yazlık konut kiralamayı düşünüyorsanız, düşünmeyin: Günlük kiralar 6 bine çıktı

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte yazlık konut piyasası hareketlendi. Fakat bu yıl kiralarda yaşanan artış yazlıklara da yansıdı. Tatilini yazlıkta geçirmek isteyenler günlük 6 bin lira ödeyecek
Yazlık konut kiralamayı düşünüyorsanız, düşünmeyin: Günlük kiralar 6 bine çıktı

Mayıs ayının başlamasıyla birlikte tatil sezonu açılmış oldu. Ramazan bayramı tatilinde binlerce kişi yazlık bölgelere akın ederek büyükşehirlerdeki yoğunluk büyük oranda azaldı. Bayram tatilinin ardından yazlık planlar daha da netleşirken, tatilciler yüksek yazlık fiyatları ile karşılaştı.

Yazlık kiralamak isteyenlerin cepleri yanacak

Yaz sezonunun başlamasıyla tatil bölgelerindeki yazlık konut piyasası hareketlendi. Tatilini otellerde geçirmek istemeyen kişiler yazlık konut kiralayarak hem tatil süresini uzatıyor hem de daha uygun fiyatlar ile tatil yapabiliyordu.

Yapılan bir araştırmaya göre, 2022 yılının ilk döneminde, pandemi sürecine göre fiyatların bir hayli arttığı görüldü. İzmir ve ilçeleri bu yıl da tatilcilerin ilgi odağı olurken fiyatlar için ise aynı şeyleri söylemek mümkün olmuyor.

Denge Değerleme'nin yaptığı açıklamaya göre Bodrum, Marmaris, Kaş, Fethiye, Antalya ve Alanya gibi bölgeler ile Çeşme, Urla, Foça ve Seferihisar gibi tatil beldeleri en çok tercih edilen yazlık bölgeler olarak öne çıktı. Bu bölgelerde hem tatilcilerin bol olması hem de yaz-kış yaşama alışkanlığının da gelişmesiyle beraber yazlık konutların ortalama metrekare satış fiyatı 100 bin lirayı aştı.

Yazlık konut kiralamayı düşünüyorsanız, düşünmeyin: Günlük kiralar 6 bine çıktı

Alaçatı'da 8 bin lira olan m2 fiyatı 60 bine çıktı!

Tatilcilerin vazgeçilmez rotası olan Alaçatı, bu yıl fiyatlarıyla öz dolduruyor. Pandemi öncesinde Alaçatı ve Ilıca bölgelerinde evlerin ortalama metrekare fiyatları 8-12 bin TL iken 2022 yılına gelindiğinde bu fiyat 60 bine kadar yükseldi. Bazı bölgelerde ise evlerin metrekaresi için 120 bin TL değer biçiliyor.

Günlük kiralar 4-6 bin TL arasında

Çeşme'ye gelindiğinde ise denize sıfır manzaralı konutların günlük kiraları 4 bin ila 6 bin lira arasında değişiyor. Bir sezon boyunca kiralamak isteyenlerin ise ceplerinden 350 bin lira ila 600 bin lira para çıkması gerekiyor. Denize biraz daha uzak olan yerlerde ise günlük kiralar yaklaşık 2 bin liradan başlıyor.

Emlak365.com