Yazlık satışları arttı! Bölgelerde satılık yazlık fiyatları belli oldu

Yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olması ile beraber tatil yapmak isteyen binlerce kişi hem uygun fiyatlı tatil bölgelerini hem de yazlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Yazlık satışlarında artış görülürken fiyatlar da merak edildi.
Yazlık satışları arttı! Bölgelerde satılık yazlık fiyatları belli oldu

Gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluk yaz aylarında yazlık satışlarına olan rağbetin artması ile son buldu. Yazlık satışlarında görülen artışın ardından yazlık fiyatları da bölgelere göre araştırılan konular arasında yer aldı.

Sınavların sona ermesi, okulların kapanması ve bayram tatilli ile ülkemizin kıyı beldeleri tatilcilerin akınına uğrarken yazlık konutların güncel satış ve kira fiyatları, en çok merak edilen konuların başında yer aldı.

BÖLGE BÖLGE KONUT SATIŞ FİYATLARI

Konut piyasasında rekor fiyat artışlarına sebep olan yazlık bölgelere göç trendi, Endeksa’nın verilerine yavaşladı. Artan fiyatların ardından yazlık bölge olarak tercih edilen ilçelerde artış sürse de enflasyon verilerinden arındırıldığında reel artışın düşüş eğiliminde olduğu görüldü.

yazlik-satislari-artti-bolgelerde-satilik-yazlik-fiyatlari-belli-oldu.webp

Türkiye’de yazlık bölge olarak tercih edilen ilçelerdeki satılık konut piyasasında fiyat değişimlerine bakıldığında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en fazla artış kaydedilen yer olduğu görülürken Ayvalık’ta son iki yıllık fiyat değişimi yüzde 42 olarak belirlendi. Mayıs 2024 verilerine göre, Ayvalık’ta ortalama metrekare fiyatları 46 bin 478 TL’yi, ortalama konut fiyatları ise 5,8 milyon TL’yi gördü.

Konut fiyat değişimlerinde Ayvalık’ı, İstanbul'un yazlık beldesi Şile takip etti.

Bodrum genelinde satılık konutlardaki fiyat artışı son iki yılda yüzde 187, son bir yılda ise yüzde 56 seviyesinde ilerlerken Mayıs 2024 itibarıyla, ilçede metrekare başına düşen satış fiyatı 93 bin 598 TL’yi buldu. Bodrum’da son iki yıldaki en yüksek satılık değer artışı yüzde 273 ile Gümbet mahallesinde kaydedildi.

yazlik-satislari-artti-bolgelerde-satilik-yazlik-fiyatlari-belli-oldu.jpg

Satılık yazlık konutlarda satılmayı bekleyen en fazla konut Mayıs 2024 itibariyle 13 bin 124 adet ile Kuşadası’nda bulunuyor. Kuşadası’nı 7 bin 678 ile Alanya, 7 bin 61 ile Bodrum ve 3 bin 549 stok ile Fethiye takip ediyor.

Yazlık beldelerde konut satışları devam ederken piyasa geçen senelere göre durgun ilerliyor.