Yeni Evim kampanyasının merak edilenlerini Bakan Murat Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak Yeni Evim kampanyası ile alakalı merak edilen soruları cevaplandırdı.
Yeni Evim kampanyasının merak edilenlerini Bakan Murat Kurum açıkladı!

Türkiye’de 100 bin vatandaşı konut sahibi yapacak olan Yeni Evim Kampanyası ile alakalı olarak merak edilen soruları Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevaplandırdı. Kampanyadan hangi vatandaşların hangi koşullarda yararlanabileceklerini açıklayan Bakan Murat Kurum önemli bilgiler verdi.

YENİ EVİM PROJESİNİN MERAK EDİLENLERİ!

Yeni Evim kampanyasında ikinci el konutların olmayacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Kampanyada sadece sıfır evler olacak. 81 ilin tamamında firmaların üretmiş oldukları büyük ve küçük ölçekli projeler teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde kampanyada yer alabilecekler. Ayrıca Emlak Konut’un ürettiği projeler de kampanya içerisinde olacak.” dedi.

YAŞ SINIRI YOK!

Yaş sınırı hakkında da açıklama yapan Bakan Murat Kurum, “18 yaş üstünde olan tüm vatandaşlarımız kampanyadan yararlanabilirler. Bankalar tarafından kredi alması uygun olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları düşük faizli konut kredisi kullanıp bu kampanya ile ev sahibi olabilirler. Herhangi bir yaş sınırımız yok.” ifadelerini kullandı.

İKAMET ŞARTI NASIL OLACAK?

İkamet şartına ilişkin bilgi veren Bakan Murat Kurum, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da konut satın almak isteyen vatandaşlarımızın en az son 1 yıldır bu illerde ikamet ediyor olması şartı aranacak. Geri kalan illerimizde böyle bir ikamet şartı yok.” şeklinde konuştu.

EŞLERDEN BİRİSİNİN ÜZERİNE KONUT VARSA!

Konut sahibi olan ailelere dair konuşan Bakan Murat Kurum, “Konut sahibi olan vatandaşlarımızın projeden yararlanma hakları olmayacak. Buna eşler de dahil olacak. Eğer eşlerden birisinin üzerine konut varsa bu imkan sağlanamayacak. Ancak hanede 18 yaşı geçmiş ve SGK kaydı bulunan genç varsa o ailenin evi dahi olsa o gence kampanyadan yararlanma imkanı verilecek.” dedi.

MİRAS KALAN EV DURUMU!

Herhangi bir şekilde başvuru ücreti alınmayacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Miras konusunda bir farklı uygulamamız olacak. Eğer veraset yoluyla vatandaşlarımız konut sahibi olmuşsalar onlara konut kampanyasından yararlanma imkanı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.