Yeni inşaatlarda perde beton zorunlu oldu! Belediye meclisinde karar alındı!

Deprem felaketinin ardından yeni yapılacak olan inşaatlar için radikal kararlar alınmaya başlandı. Antalya Muratpaşa Belediyesi ilçede yapılacak tüm binalara perde beton uygulaması zorunluluğu getirdi.
Yeni inşaatlarda perde beton zorunlu oldu! Belediye meclisinde karar alındı!

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin bilançosu çok ağır olunca bundan sonrası için ek tedbirler alınmaya başlandı. Yapılan binaların depreme karşı dayanıklı olmamasından dolayı yeni sistemler devreye alınıyor. Bu konuda en radikal karar haberi Antalya’dan geldi. Antalya Muratpaşa Belediyesi ilçede yapılacak olan tüm inşaatlara perde beton uygulaması zorunluluğu getirdi.

PERDE BETON ZORUNLU OLDU!

Perde beton uygulamasını zorunluluk haline getiren Antalya Muratpaşa Belediyesi’nde Başkan Ümit Uysal bir açıklama yaparak, “Perde beton uygulaması tüm dünyada kullanılıyor. Büyük depremler yaşayan güney Amerika ülkesi Şili başta olmak üzere deprem riski taşıyan çok sayıda ülkede perde beton hayat kurtaran bir model olarak uygulanıyor.” dedi.

MALİYETİ YÜKSELTMİYOR

Türkiye’nin çok büyük bir afet yaşadığını belirten Ümit Uysal, “Bir taraftan deprem felaketi ile alakalı olarak yaralarımızı sarmaya, bunu yaparken de dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz bir tandan da gelecekler alakalı yeni kararlar alıp uygulamaya sokacağız. Perde beton uygulaması inşaatlarda maliyetleri yükseltmiyor. Sadece teknik bir konu. Keşke bir devlet politikası haline getirebilmiş olsaydık. Bugün yaşadığımız kayıpların önemli bir kısmını vermemiş olurduk. Muratpaşa’da yeni yapılacak binalarda artık Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak perde beton kullanılacak ve binaların dayanıklılığını yükseltmek için perdeler birbirine dik ve asal doğrultuda bulunacak.” ifadelerini kullandı.

GÜÇLENDİRMEDE BELEDİYEYE ÖDENMESİ GEREKEN ÜCRETLER KALDIRILDI

Bina güçlendirme çalışmalarında vatandaşlara kolaylık sağlanacağını açıklayan Ümit Uysal, “Biz belediye olarak bina güçlendirme çalışmalarında vatandaşlarımızın belediyeye ödemeleri gereken ücretleri kaldırıyoruz. Kentsel dönüşüme önem vermek istiyoruz ama ilçe belediyelerinde bu konuda bir yetki yok. Bu yüzden Türkiye genelinde kentsel dönüşüm düşük oranda kaldı. Bütün yetkiler Ankara’da toplanmış durumda. Bu sürece ilçe belediyeleri de dahil edilmeli.” şeklinde konuştu.