Yeni Projelerin Başlamasıyla Temelden Ev Alımları Arttı! Sözleşmede Bu Hususlara Dikkat Etmeyi Unutmayın

Konut sektöründe hareketli bir dönemden geçilirken inşaat firmaları da bu dönemde yeni projelere başladılar.
Yeni Projelerin Başlamasıyla Temelden Ev Alımları Arttı! Sözleşmede Bu Hususlara Dikkat Etmeyi Unutmayın

Konut sektöründe hareketli bir dönemden geçilirken inşaat firmaları da bu dönemde yeni projelere başladılar. Sektörde olauşan arzın ardından firmaların yeni başladıkları projelere de talep arttı. Bu dönemde temelden ev alacak olan vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken noktaları araştırdık.

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan büyük indirim ve koronavirüs ile mücadele sürecine uygun kampanya koşulları vatandaşların ev almalarını teşvik etti.



Bu dönemde çok sayıda vatandaş konut kredisi kullanarak ev sahibi oldu. Yaşanan bu satışların ardından ise konut stoklarında azalmalar meydana geldi. Firmalar ise yarım bıraklatıkları projeler ile yeni projelerine başladılar.



TEMELDEN EV ALIMLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR



Bu dönemde firmaların yeniden başlattığı projelerden erkenden ev almak isteyen vatandaşlarda harekete geçtiler. Firmaların daha yeni başlamış projelerinden, temelden ev alacak olan vatandaşların sözleşme imza aşamasında çok dikkat etmeleri gereken hususlar bulunuyor.



Konut satışlarında en fazla mağduriyetin yaşandığı alanlardan olan temelden ev satışlarında vatandaşların üzerinde durmaları gereken, sözleşmede maddeler halinde yer almasını talep etmeleri önemli olan başlıkları aktarıyoruz.



* En önemli maddelerden biri konutların teslim tarihi. Bazı projelerin yarım kalması, işlerin sarkması vatandaşları mağdur edebilir. Bu noktada konutların teslim tarihi sözleşmede yer alması gerekiyor.



* Kullanılan malzemeler. Bazen örnek gösterilen evler ile teslim edilen evler aynı olmuyor. Bu durum en çok malzeme kalitesinde yaşanıyor. Bu aşamda dikkat edilecek konu ise her kullanılacak malzemenin markası ile sözleşmede belirtilmesi.



* En çok gözardı edilen sorun yapının iskan durumudur. İskan belgesi, yapının kullanılabilir olma durumunu gösterir. İskan almayı taahhüt eden kurumlar ve kişiler ile çalışılmalıdır. Sözleşmede bu konu bildirilmelidir.



* Sözleşmede yer alan metrekare büyüklüğününde kullanım metrekaresi olup olmadığı sorulmalı bu durum sözleşmede yer almalıdır.



Emlak365.com