Yenimahalle, Mamak, Çankaya, Gölbaşı Kelepir Satılık Arsalar! Ankara Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanları

5 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete ile Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmaz ihaleleri yayımlandı. ABB ihale ile 4 ilçede yer alan birbirinden değerli yatırımlık arsa ilanları için satışa çıktı.
Yenimahalle, Mamak, Çankaya, Gölbaşı Kelepir Satılık Arsalar! Ankara Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanları

Ankara Büyükşehir Belediyesi arsa satış ihalesi ilanları ile yatırımcılara büyük fırsat sundu. Ankara'nın en hızlı değerlenen ilçeleri arasında gösterilen ve yatırımlık arsa bulmanın artık nerede ise imkansız hale geldiği Yenimahalle, Gölbaşı, Mamak ve Çankaya ilçelerinde yer alan birbirinden değerli arsalar belediye tarafından satışa çıkarıldı.

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait / Maliye Hazinesinin hissedar olduğu, satış yetkisinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu 4 ilçede yer alan 22 adet arsa ihale yöntemi ile satışa sunuldu. İhale yöntemi ile satışa sunulan arsalar için en düşük muhammen bedel 1 milyon 27 bin TL olarak belirlenirken en yüksek fiyatlı arsa ise 13 milyon 389 bin TL olarak açıklandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAŞINMAZ İHALELERİ: ABB ARSA SATŞ İHALESİ HANGİ TARİHTE?

ABB ihale ilanı 5 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanırken ihale tarihi ise 26 Mayıs 2022 olarak ilan edildi. İhale belirtilen tarihte Hipodrom Caddesi No: 5’deki Belediye Hizmet binasının B-Blok 1. katında bulunan ENCÜMEN salonunda toplanacak Belediye Encümeni tarafından yapılacak. Satışa sunulan arsalar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2886 sayılı Kanunun 36. maddesi gereğince Kapalı Zarf usulü ile satış bedeli, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderleri peşin ödenmesi şartıyla ayrı ayrı mülkiyet satışı yöntemi ile alıcılarını bekleyecek.

Yenimahalle, Mamak, Çankaya, Gölbaşı Kelepir Satılık Arsalar! Ankara Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanları

İhaleye katılmak isteyen kişiler 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 12:00'ye kadar şartnameye uygun olarak hazırlamış oldukları ihale mektuplarını ihalenin yapılacağı adreste bulunan ENCÜMEN Başkanlığına (7. katta bulunan Yazı işleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına) vermekle yükümlü tutulacaklar. İhaleye katılmak isteyen kişilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ihale şartnamesini 500 TL bedel ödeyerek satın almaları şartı bulunurken arsaların satış ihalesi 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:00 itibari ile başlayacak.

İhaleye katılmak isteyen kişilerin şartnameye uygun olarak hazırlamış oldukları kapalı teklif mektupları belediye encümeni tarafından açılarak ihalede en yüksek teklifi veren kişi, kurum ya da dernekler satışa sunulan taşınmazı almaya hak kazanmış olacaklar. Satışlar her arsa için ayrı ayrı yapılacak olup ihale 14:42 itibari ile son arsanın sahibinin belirlenmesi ile tamamlanacak.

Haber Kaynağı: Emlak365.com