Yoson Burnu İçin Yapılan Çevre Düzenleme Projesi Büyük Tepkilere Neden Oldu!

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı olan Yoson Burnu için hazırlanan çevre düzenleme projesi çevrecilerin büyük tepkisini çekti.
Yoson Burnu İçin Yapılan Çevre Düzenleme Projesi Büyük Tepkilere Neden Oldu!

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı olan Yoson Burnu için hazırlanan çevre düzenleme projesi çevrecilerin büyük tepkisini çekti. Birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı ilan edildiği için koruma altına alınan bölgedeki düzenleme için durdurulması talebi ile imza kampanyası başlatıldı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin sahip olduğu en değerli doğal güzellikleri arasında gösterilen biirinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı ilan edilen Yoson Burnu için hazırlanan çevre düzenleme projesi çevreciler ile Ordu Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi.



ORDU YOSON BURNU İÇİN YAPILAN ÇEVRE DÜZENLEMESİ TEPKİ ÇEKTİ



Ordu Belediyesi tarafından başlatılan Yoson Burnu Çevre Düzenlemesi projesi çevrecilerin tepkisini çekti.



Koruma altına alınarak birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı ilan edilen ve tek bir çivi dahi çakılması yasaklanan bölge için hazırlanan çevre düzenlemesi projesi farklı tepkilere neden oldu.



Yapılan yeni düzenlemenin telafi edilemez sonuçlar doğurabileceğini iddia eden



Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül “Yason, Ordu’nun bir simgesi. Çivi bile çakmak yasak. Projenin durdurulması için imza kampanyası başlattık” diyerek projenin acilen durdurulmasını talep etti.



Konu hakkında değerlendirmede bulunan CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel ise “Yason Burnu’na uçtaki fenere kadar yol vurulur mu? Zaten burası daracık bir yarımada. Sadece girişte otopark, tuvalet ve ufak dokunuşlar denilmişti. Ufak dokunuş bu mu Hilmi Güler? Dokunmamışsınız, kepçeyle kazı yapmışsınız” diyerek Ordu Belediyesi'ni eleştirdi.



Yoson Burnu Ordu'nun Perşembe ilçesinin simgeleri arasında gösterilirken bölgenin de önemli turizm merkezleri arasında yer alarak gelir kaynağı oluşturması ile büyük bir öneme sahip bulunuyor.



Emlak365.com