Yozgat'ta Bazı Alanlar Cumhurbaşkanı Kararı İle Riskli Alan İlan Edildi!

8 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Yozgat İli Merkez İlçe, Medrese ve Yukarı Nohutlu (2.
Yozgat'ta Bazı Alanlar Cumhurbaşkanı Kararı İle Riskli Alan İlan Edildi!

8 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Yozgat İli Merkez İlçe, Medrese ve Yukarı Nohutlu (2. Mıntıka) Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında söz konusu bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılabilmesi adına özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerde önemli kararlar alınmaya devam ediyor.



Bunlardan biri de Yozgat için verildi. Yozgat il sınırları içerisinde yer alan Merkez ilçesine bağlı olan Medrese ve Yukarı Nohutlu (2. Mıntıka) Mahalleleri 'nden yer alan bazı alanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan karar ile riskli alan ilan edildi.



Yozgat İli Merkez İlçe, Medrese ve Yukarı Nohutlu (2. Mıntıka) Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2379)



Yozgat İli Merkez İlçe, Medrese ve Yukarı Nohutlu (2. Mıntıka) Mahalleleri Sınırları İçerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 2. maddesi gereğince karar verilmiştir.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan



Yozgat'ta Bazı Alanlar Cumhurbaşkanı Kararı İle Riskli Alan İlan Edildi!



RİSKLİ ALAN İLANI NEDİR, RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN YERLER NE OLACAK?



Türkiye'nin büyük bir deprem gerçeği ile yüz yüze olmasına rağmen ne yazık ki kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşanan gecikme nedeni ile riskli alan kararları verilmeye başlandı.



Verilen karar kapsamında riskli alan ilan edilen yerler içerisinde yıkılacak olan taşınmazlar için riskli yapı raporu alınmasına gerek kalmayacak. Ne yazık ki söz konusu sınırlar içerisinde yer alan bölgede yapılan yeni binalar olması durumunda gerektiği durumlarda bu binalar içinde belediyeler tarafından yıkım kararı verilebilecek.



Bu bölgede yer alan tüm riskli binalar yıkılacak ve kentsel dönüşüme girecek. Mümkünse yerinde dönüşüm yapılacak, yerinde dönüşüme uygun olmayan yerler için ise rezerv alan olarak belirlenen bölgelere yeni ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek.



Emlak365.com