Yüksek Faizle Kredi Çekenler Dikkat! Kredi Yapılandırma Yapan Bankalar ve Faiz Oranları Temmuz 2020 Listesi

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşerken kredi faiz indirimleri eski kredi borcu olan kişilere de yapılandırma umudu doğurmuştu.
Yüksek Faizle Kredi Çekenler Dikkat! Kredi Yapılandırma Yapan Bankalar ve Faiz Oranları Temmuz 2020 Listesi

Bankaların konut kredisi faiz oranları büyük bir hızla düşerken kredi faiz indirimleri eski kredi borcu olan kişilere de yapılandırma umudu doğurmuştu. Özellikle de Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası konut kredisi müşterileri kredi yapılandırma desteği beklemeye başlamış, eski kredilere faiz indirimi beklentisi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İşte Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, ING Bank, İş Bankası ve Akbank tarafından yapılan kredi yapılandırma ve konut kredisi borç transferi faiz oranları Temmuz 2020 listesi!

Korana virüs salgını nedeni ile vatandaş büyük bir geçim sıkıntısı yaşamaya başlarken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile kamu bankaları üzerinden yeni normale geçiş döneminde yeni bir destek kredisi kampanyası başlatacaklarını duyurmuştu.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI SIFIR KONUTTA YÜZDE 0.64 İKİNCİ EL KONUTTA YÜZDE 0.74 OLDU, ZİRAAT BANKASI, HALKBANK, VAKIFBANK KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA YAPACAK MI, ESKİ KREDİLERE FAİZ İNDİRİMİ VAR MI?



Yapılan duyuru sonrası düşen kredi faiz oranları kredi çekmek istiyorum diyen kişiler kadar bankalara borcu olan kişileri de sevindirmişti.



Eski kredilere faiz indirimi beklentisi oluşurken konu hakkında kamu bankaları ne yazık ki kredi yapılandırma ekranı için müjde bekleyen kişileri üzen bir açıklamada bulunmuştu.



Hatırlanacağı üzere yüzde 0.64 kampanyası sonrası kamu bankaları yapmış oldukları ortak açıklama ile bu kampanyanın yeni konut alımları için geçerli olduğunu ve eski kredilere faiz indirimi ya da yapılandırma yapılmayacağını açıklamıştı.



Yapılan açıklamada "Avantajlı Konut Kredisi Paketi faiz oranları, yeni kredi kullandırımları için geçerli olup, yeniden finansman ve diğer bankalardan kullanılan kredilerin Bankamıza transferi için uygulanmayacaktır" ifadeleri ile hem geçmiş dönemde Halkbank'tan yüksek faizle konut kredisi çekenlere hem de başka bankalardan konut kredisi kullanan kişilere yapılandırma ve kredi borç transferi uygulanmayacağı kesin bir dille ifade edilmişti.



Yüksek Faizle Kredi Çekenler Dikkat! Kredi Yapılandırma Yapan Bankalar ve Faiz Oranları Temmuz 2020 Listesi



KREDİ YAPILANDIRMA VE KONUT KREDİSİ BORÇ TRANFSERİ YAPAN BANKALAR İLE EN UYGUN KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI TEMMUZ 2020 LİSTESİ!



Şu anda en uygun konut kredisi veren özel banka ING Bank olurken 60 ay vadeli konut kredisi paketinde yüzde 0.79 faiz oraın ile kredi desteği sağlanıyor.



İş Bankası yüzde 0.87 oranı ile konut kredisi verirken Akbank ise yüzde 0.85 faiz oranını uyguluyor. Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0.89 olarak uygulanıyor.



Bu bankalar en uygun konut kredisi veren bankalar arasına yer alırken aynı zamanda konut kredisi borç transferi yapan bankalar olarak ta öne çıkıyor.



Emlak365.com