Yüksek kira fiyatları ve fahiş zam sorununun çözümü için TBMM gündemine taşınıyor

Cumhuriyet Halk Partisi yüksek kira fiyatları ve yüksek kira zammı ile oluşan sorunları TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı. TBMM'de kira fiyatları için çözüm aranacak.
Yüksek kira fiyatları ve fahiş zam sorununun çözümü için TBMM gündemine taşınıyor

Emlak365.com CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Özel konuşmasında TBMM'ye sunacakları yeni çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında kira sorununa ayrı bir parantez açtı.

CHP YÜKSEK KİRA FİYATLARINI TBMM GÜNDEMİNE GETİRİYOR

Özgür Özel kısa süre önce açıklanan TÜİK enflasyon verilerine değindi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının çok yüksek seviyelerde olduğunu ifade eden Özgür Özel vatandaşların yüksek enflasyon nedeniyle çok zorlandıklarını söyledi. TÜİK verilerinin yüzde 69.97 olduğunu ancak gerçek enflasyonun yüzde 157'ye dayandığını ifade eden Özel, ilk yapılacak işlemin asgari ücrete zam olduğunu söyledi. Asgari ücrete zam konusunda sendikalara da çağruda bulunan Özel daha sonra kira fiyatları için yapacaklarını açıkladı.

Rusya Ukrayna Savaşı ile birlikte konut sektöründe yeni bir zam dalgası oluştuğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili bu durumun ev sahipleri ile kiracılar arasında gerilime neden olduğunu söyledi.

Özel bu durumu TBMM açıldıktan sonra meclise taşıyacaklarını söyledi. "Meclis açıldıktan sonra CHP Grup önerisiyle tüm siyasi partilere artan kiralar, kiraların yarattığı sorunlar ve mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüm getirilmesine yönelik önerilerin tartışılacağı bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını teklif edeceğiz. Bu soruna Meclisin el koymasını öneriyoruz."

Özel, Meclis'te oluşturulacak araştırma komisyonunda tüm siyasi partilerin temsil edilmesini ve oluşan sorunun çözümü için partilerden gelecek önerileri değerlendireceklerini söyledi.