Yükselen Ev Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Geliyor! Konutta KDV İndirimi Müjdesi Bakan Nebati'den Geldi

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşları da olumsuz etiklerken konu hakkında son dakika açıklaması Hazine Bakanı Nebati'den geldi.
Yükselen Ev Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Geliyor! Konutta KDV İndirimi Müjdesi Bakan Nebati'den Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda (MIPIM) Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) öncülüğünde kurulan İstanbul çadırını ziyaret etti. Çadırda konut ve inşaat sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati yükselen konut fiyatları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektörünün uzun süredir talep ettiği KDV indirimi konusunda da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantı sonrasında GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda basın mensupları tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı. Yabancı yatırımcıları her zaman desteklediklerini belirten Nebati, yabancıların gayrimenkul yatırım fonlarına olan ilgilerinin de son dönemde arttığını dile getirdi.

KONUTTA KDV İNDİRİMİ 2022 OLACAK MI, SIFIR KONUTA KDV İNDİRİMİ VAR MI, GELİR Mİ?

Yükselen konut fiyatları nedeni ile inşaat sektörünün KDV ve tapu harcı indirimi beklentisi oluşurken konu hakkında basın mensuplarından gelen soruyu yanıtlayan Bakan Nebati "KDV'nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Gıda maddelerinde ilk adımı attık.

Yükselen Ev Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Geliyor! Konutta KDV İndirimi Müjdesi Bakan Nebati'den Geldi

Başta konut olmak üzere tüm alanlarda sadeleştirmeyi sağlayacak oranlarla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı. Cumhurbaşkanı'mıza arz ettikten sonra adım adım uygulayacağız" diyerek çalışmalarda sona geldiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak çalışmanın hemen uygulamaya geçirileceğini söyleyerek ilk kez net bir indirim mesajı verdi.

KONUTTA KDV İNDİRİMİ OLURSA EV FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL UCUZLAR?

Sıfır konutları kapsayan KDV indirimi olması halinde yapılacak olan indirim orana bağlı olarak değişecek. Şu anda sıfır konut satışında tahsil edilen KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanırken bu oran üzerinde yapılan değişim konut fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Örneğin bu oranın sıfırlanması halinde yüzde 18, daha önce olduğu gibi yüzde 1'e çekilmesi durumunda ise yüzde 17 oranında indirim gelmiş olacak.

Konutta KDV oranı için yüzde 8 oranının uygulanması halinde ise sıfır konut fiyatı yüzde 10 oranında ucuzlamış olacak ki bu da 500 bin liralık sıfır dairenin satış fiyatında 50 bin liralık bir indirim yansıtılması anlamına gelecek.