Yunanistan 250 bin euroluk startup yatırımına oturma iznini kapsayan altın vize verecek

Yunanistan, en az 250 bin euro değerinde startup yatırımı yapacak girişimcilere uzun süreli oturum izni anlamına da gelen altın vize verileceğini açıkladı.
Yunanistan 250 bin euroluk startup yatırımına oturma iznini kapsayan altın vize verecek

Yunanistan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile vatandaşların gündemi değişti. Yunanistan, altın vize açıklaması ile sosyal medyada gündem olurken konuya ilişkin detaylar da merak edildi.

Yunanistan, ülkeye en az 250 bin euro değerinde startup yatırımı yapacak girişimcilere "altın vize" verileceğini açıkladı.

250 BİN EUROLUK STARTUP YATIRIMI YAPANLARA YUNANİSTAN'DA "ALTIN VİZE"

Yunanistan, ülkeye yatırım yapacak girişimcilere vize vermeye hazırlanıldığını ifade etti. Ülkeye asgari 250 bin euroluk startup yatırımı yapacak girişimcilere yönelik uzun süreli oturma izni hakkını kapsayan "altın vize" verileceğini ifade eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, turizmin yoğun olduğu bölgelerde yaşanan kiralık ev bulma sorununa çözüm getirmek için tedbir alınacağını kaydetti.

yunanistan-250-bin-euroluk-startup-yatirimina-oturma-iznini-kapsayan-altin-vize-verecek.jpg

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, asgari 250 bin avroluk startup yatırımı yapan girişimcilerin ülkede uzun süreli oturma iznini kapsayan "altın vize" uygulamasından faydalanabileceğini dile getirdiği açıklamasında detayların ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

STARTUP YATIRIMI NEDİR?

Girişim bir pazar ihtiyacını giderme amacı taşıyan yenilikçi bir ürün, süreç, servis sunan, genel olarak yeni kurulmuş ve hızlı büyüme gösteren bir müesseler startup olarak adlandırılır. Startup yatırım, bir startupı başlatmak için gerekli olan başlangıç sermayesinin bulunmasını ifade eder.