Yüzde 25 indirimle konut satın almanın yolu! Finans uzmanı İslam Memiş açıkladı!

Konut satın almak isteyenler fahiş fiyatlarla karşılaşmaya devam ederken Finans Analisti İslam Memiş yüzde 25 indirimle konut satın almanın yolunu açıkladı. Yüzde 25 daha düşük fiyatla konut nasıl alınır? Düşük maliyetle nasıl ev sahibi olunur?
Yüzde 25 indirimle konut satın almanın yolu! Finans uzmanı İslam Memiş açıkladı!

Konut fiyatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ediyor. Merkez Bankası’nın son açıkladığı verilere göre konut fiyatlarındaki artışlar son ayda da hız kesmeden devam etti. Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ağustos 2022 verilerine göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 184,6 oranında arttı. Konut fiyatları bu denli yükselmişken ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ucuz konut satın almanın yollarını merak ediyorlar.

UYGUN FİYATLA SATILIK KONUT VAR MI?

Konut fiyatlarına yapılan fahiş zamların ardından dar ve orta gelirli vatandaşlar uygun fiyatla konut satın alma imkanını kaybettiler. Ancak yine de makul fiyatlarla ev sahibi olmanın bir yolu olduğu iddia edildi. Finans Analisti İslam Memiş yaptığı açıklamayla ev satın almak isteyenlere uygun fiyatla konut satın almanın yolunu açıkladı.

SAHA ARAŞTIRMASI YAPIN UYARISI!

Konut satın almak isteyenlere bir fiyat uyarısında bulunan Finans Analisti İslam Memiş, “Konut satın alarak ev sahibi olmak isteyenleri son zamanlarda sadece internet satışlarına bağlı kalmamaları konusunda uyarıyorum. Konut satın almak istedikleri bölgelerde 1-2 gün gezinmek, bölgede bulunan emlakçıları dolaşmak daha faydalı olacaktır. Ev satın alacaksanız piyasa araştırmanızı sahada bizzat kendiniz yapın.” dedi.

YÜZDE 25 İNDİRİMLE KONUT ALMA FIRSATI!

Konut satın alırken fiyat avantajı elde etmenin zor olmadığını belirten İslam Memiş, “Sadece internet ilanları ile kendinizi sınırlandırırsanız yüksek fiyatlara maruz kalırsınız. Bugün bir arkadaşımız sahada kendi araştırmasını yaparak bunun faydasını gördü. Kendisi konut satın almak istediği bölgede iki gün araştırma yaptı. Sokaklarda gezindiği sırada piyasa değerinin yüzde 25 altında ev buldu. İki gün mesai harcadı ve yüzde 25 daha düşük fiyata ev buldu. Emlak ilanlarına takılmayanlar için sahada fiyat avantajının hala daha olduğunu gördük. 1+1 konut satın alarak kira geliri elde etmek için yüzde 25 indirimli fiyat gerçekten ideal yatırım oluyor.” şeklinde konuştu.