Yüzde 250 aidat zammı site sakinlerini sokağa döktü!

Ev fiyatlarındaki fahiş artışlar kira fiyatlarına yansırken şimdi de aidat sorunu çıktı. Bazı sitelerde aidatlara yüzde 250 oranında zam yapıldığı iddia edildi.
Yüzde 250 aidat zammı site sakinlerini sokağa döktü!

Türkiye’de konut sektöründe fiyat karmaşası son bulmuyor. Ev fiyatlarındaki anormal yükselişler biliniyor ve buna bağlı olarak kira fiyatlarının tırmanması hakkında herkes bilgi sahibi oldu. Ancak şimdi de yeni bir sorun yaşanmaya başlandı. Yeni yıl ile beraber apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yapılmaya başlandı. Açıklanan yeni aidatlar kiracı veya ev sahibi ayırt etmeksizin çok sayıda kişinin canını yakıyor.

AİDAT 970 TL OLDU!

Aidat zamlarına dair İstanbul Küçükçekmece’de bulunan bir siteden çok önemli bir haber geldi. Dar gelirlilerin oturduğu sitenin aidatlarına son 1 yıl içerisinde yüzde 250 oranında zam yapıldığı iddia edildi. Site içerisinde bazı bloklarda aylık 970 TL aidat talep edilmeye başlanırken site sakinleri yüksek tutarlı aidata itiraz ediyorlar.

VATANDAŞ TEPKİLİ!

Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, “Bu insanlara ayda 1.000 TL ödeyeceksin nasıl diyebilirim. İnsanların buna dayanabilecek güçleri yok. Zaten bu insanlar dar gelirli. Bu fiyatlar bize çok geldi. Burada oturan site sakinlerinin önemli kısmı bu aidatları ödeyemezler. Çoğu icralık olacak. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor.” dediler.

Bahsi geçen sitede aidat zammı nedeniyle site sakinleri bir yürüyüş gerçekleştirdiler. 700 dairenin bulunduğu sitede aidat isyanı çıktı. Konuya dair açıklama yapan bir site sakini, “Biz bu yüzde 250’lik zammı kabul etmiyoruz. Akşam bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu zam makul bir seviyeye çekilene kadar her akşam toplanıp yürüyüşe çıkacağız. Bu akşam da tepkimizi göstereceğiz. O zam geri alınacak, bizim bunu ödeme gücümüz yok.” dedi.

İddialara göre aidat sorunu yaşanan sitede son bir yıl içerisinde aidatlara iki defa zam yapıldı. Yüzde 250 oranında yapılan toplam zamma itiraz eden site sakinleri 6 ayda bir aidat zammı ile karşılaştıklarını belirterek itirazlarını ortaya koydular.