Z Kuşağı Toprak Ağası Oldu! Sanal Evren'de Metaverse Arsa Topluyorlar

Genç nüfusu ile dikkat çeken Türkiye sanal dünyada da ağırlığını arttırıyor. Z kuşağı metaverse dünyasına hızlı giriş yaparken sanal arsa yatırımları hız kazandı.
Z Kuşağı Toprak Ağası Oldu! Sanal Evren'de Metaverse Arsa Topluyorlar

Yapay Zekâ Politikaları Derneğinin (AIPA) tarafından gerçekleştirilen ‘Toplumda Metaverse Algısı Araştırması: Sosyal Etki’ isimli araştırma raporunun Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Açıklanan rapora göre Mayıs ayı sonu itibari ile Türkiye'de metaverse kelimesinin duyulma oranı yüzde 58,1 seviyesine ulaştı.

26,5 milyon kişiden oluşan Z kuşağı hakkında açıklama yapan AIPA Kurucusu ve Başkanı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yapay Zekâ Komite Üyesi Zafer Küçükşabanoğlu, Türkiye'de sanal arazi yatırımı yapan kişilerin sayılarının her geçen gün arttığını, bu kişilerin büyük bir bölümünü ise Z kuşağı üyelerinin oluşturduğunu söyledi. Tüm dünyada bir dönem yükselen fiyatları ile dikkat çeken sanal arsalar son dönemde ise kripto paraların çöküşü ile yaşadıkları değer kayıpları ile gündeme gelmişti.

Z KUŞAĞI SANAL ARSA YATIRIMI YAPMAYI ÇOK SEVDİ!

Z kuşağının teknolojiye çok meraklı olduğunu söyleyen Küçükşabanoğlu “Türkiye metaverse kelimesini duymaya devam ediyor ama ciddi bir bilgi eksikliği var. Bu sebeple başta STK'ler olmak üzere herkese büyük görev düşüyor. Ankara ve İstanbul'da ise metaverse evrenini duyma oranı yüzde 65-70 civarında” diyerek yüzde 6,1 oranında kişinin ise sanal arsa yatırımı yaptığını söyledi.

Son dönemde büyük bir çılgınlık haline gelen sanal arsa yatırımları dünya genelinde en çok Türkiye'de talep görmüş, Türkiye en çok sanal arsa yatırımı yapılan ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Ancak son dönemde kripto paralarda yaşanan dalgalanma ve değer kayıpları nedeni ile sanal arsa fiyatları ciddi kayıplar yaşayarak yatırımcılarını üzmüştü.

Emlak365.com