Zemini en sağlam ve deprem riski en yüksek ilçeler açıklandı!

Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken Prof. Dr. Naci Görür deprem riski en yüksek ve düşük ilçeleri açıkladı. İşte zemini sağlam ve çürük ilçeler...
Zemini en sağlam ve deprem riski en yüksek ilçeler açıklandı!

Kahramanmaraş depremi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Türkiye'de 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken 11 ilde yaşanan yıkım bir kere daha ülkemizin deprem gerçeği ile yüz yüze gelmesine neden olmuştu. Deprem nedeniyle büyük bir göç yaşanırken yaşanan yıkım ekonomik olarakta zorluklar yaratmıştı.

Bulduğu her fırsatta Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu dile getiren Prof. Naci Görür, bir kere daha ülkemizin yarın büyük bir deprem olacak gibi hazırlık yapması gerektiğini söyledi. Özellikle de İstanbul'da beklenen depremi değerlendiren Naci Görür, mega şehir İstanbul'da zemini sağlam olan ve deprem riski yüksek olan ilçeleri sıraladı.

BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Prof. Görür yapmış olduğu açıklamasında Marmara depreminin 1999 senesinde yaşandığını ve bu depremin üzerinden 25 sene geçtiğini belirterek "İkisinin arası 160 KM de 1766 yılında beri deprem yok. Denizin içerisindeki fay biz ona kabaca Marmara Fayı desek Marmara Fayı normal deprem üretme periyodu tekerrürü 250 sene, 1766'nın üzerine 250 sene koyduğumuzda 2016 yapar. Fayın deprem üretme, tekerrür etme zamanı da dolmuş." diyerek İstanbul'da her an büyük bir deprem beklediklerini söyledi.

ÇEKMEKÖY ZEMİNİ SAĞLAM MI, ÇEKMEKÖY'ÜN ZEMİNİ DEPREME DAYANIR MI?

İstanbul'da depreme en çok dayanıklı sağlam zeminlerden birinin Çekmeköy'de olduğunu belirten Naci Görür burada zeminin dinamitle bile patlatılamayacak kadar sağlam olduğunu ifade etti.

ilcelere-gore-zemin-raporu.jpg

İstanbul'da en riskli ilçeler ise Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe sahil şeridi olarak sıralanmıştı.

Çekmeköy'ün yanı sıra İstanbul'da Büyükçekmece, Esenyurt, Sarıyer, Beykoz, Şile Çatalca'da depyreme dayanıklı bölgeler arasında gösterildi. Yine kıyı bölümü hariç olmak üzere Silivri ile sahil bölümü hariç tutulmak üzere Büyükçekmece'de İstanbul'da zemini sağlam bölgeler arasında yer aldı.

Genel Yayın Yönetmeni