Zigana Tüneli ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Zigana Tüneli'nin açılış tarihi hakkında bilgi verdi. Bakan, tünelin mesafeyi 60 dakika kısaltacağını da hatırlattı.
Zigana Tüneli ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde önemli bir konuşma yaptı. Bakan Karaismailoğlu, 14 Mayıs'ta Rize - Artvin havalimanını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açacaklarını belirterek, son 20 yıl içerisinde ulaşım ve haberleşme yatırımları için toplam 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Zigana Tüneli ne zaman açılacak?

Trabzon'un ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 28 milyar lira yatırım yapıldığının altını çizen Karaismailoğlu, muhalefet partilerine yüklenerek '' Toplandıkları masalar etrafında milletin derdi yok, kendi dertleri var '' diyerek Türkiye'yi geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülke genelinde bu kadar önemli başarı ve tasarruflara imza atarken, Trabzon'un da ulaşım ve haberleşme yatırımlarından pay aldığını belirterek 28 milyar liralık yatırım söylemini yineledi.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projelerinden biri olan Zigana Tüneli projesinin hızlı bir şekilde devam ettiği bilgisini paylaşan Bakan Karaismailoğlu, 14,5 kilometre çift tüp tünel inşaatı ve birlikte bağlantı yolu ile projenin toplamda 15 kilometreyi geçeceğini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu, Zigana Tüneli'nin bu yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesini hedeflediklerini ifade ederek, mevcut yolun tam 8 kilometre daha kısalacağını, seyahat sürelerini de ağır tonajlı araçlarda 60 dakika, otomobillerde de 30 dakika kısaltacağını söyledi.

Zigana Tüneli'nin 2022 yılının sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

Emlak365.com