1.469 TL ek zam geldi! Ağustos ayı maaşı yine değişti işte zamlı maaş tablosu

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu zam oranları peş peşe açıklanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni ek zam yapıldı.
1.469 TL ek zam geldi!  Ağustos ayı maaşı yine değişti işte zamlı maaş tablosu

1.469 TL ek zam geldi! Ağustos ayı maaşı yine değişti işte zamlı maaş tablosu - Temmuz ayının gelmesiyle beraber beklenen maaş zamları peş peşe açıklanmaya devam ederken emekliler bir kere daha hayal kırıklığı yaşamıştı. Emekliler en az yüzde 40 oranında zam talep ederken en düşük emekli aylığının ise asgari ücrete endekslenmesi talepler arasında yer almıştı.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre memur emeklisi ve memurlar yüzde 19,31 oranında zam alırken BAĞKUR ve SSK emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam almaya hak kazanmışlardı. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 bin TL olmuştu. Beklenen Ağustos zammı için yeni rakam açıklanan bir diğer rakam ise evde bakım maaşı oldu. Evde bakım maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

EVDE BAKIM MAAŞI AĞUSTOS 2024, NE KADAR KAÇ TL OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş yapmış olduğu açıklamasında Ağustos ayında evde bakım maaşı alan kişilere zam yapacaklarını duyurmuştu. Zamlı evde bakım maaşı için gözler hesaplara yatırılıcak olan rakamlara çevrilirken yeni rakam son dakika duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında Ağustos ayı maaşlarına gelecek olan zam belli oldu.

Söz konusu rakam Ocak ayında yapılan zamdan sonra 7 bin 608 TL olarak belirlenmişti. Ağustos ayında yapılacak olan zamdan sonra ise maaşlar 1.469 liralık ek zamla 9 bin 77 liraya yükseltilmiş oldu. Söz konusu ödeme 555 bin kişiye yapılırken yapılacak olan ödeme 4,9 milyar liraya çıkmış oldu. Söz konusu ödemeler zamlı olarak hesaplara yatırılmaya başlandı. Hak sahipleri Temmuz ayında evde bakım maaşı paralarını zamlı olarak hesaplarından çekebilecekler.

Genel Yayın Yönetmeni