1 milyon 300 bin liranın 32 günlük faiz getirisi 55 bin lirayı geçti

Elinde TL bulunduranlar paralarının değer kaybının önüne geçmek için bankaların mevduat hesaplarını tercih ediyor. Bankalardaki faiz artışı sonrası mevduat faizlerinde de artış yaşanırken 1 milyon 300 bin liranın faiz getirisi hesaplandı.
1 milyon 300 bin liranın 32 günlük faiz getirisi 55 bin lirayı geçti

Ülkemizde ekonomik konularda yaşanan sıkıntılar devam ederken hükümet kanadı da bu sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntıların sona ermesi için hükümet kanadından atılan adımlar devam ederken vatandaşın refah seviyesinin yükselmesi ve enflasyonun düşmesi için atılan adımlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Enflasyon yükselişini kontrol altına almak adına faiz artışları yapılırken son olarak yüzde 50 seviyesine çıkarılan faiz de bir süredir bu noktada sabit tutuluyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışı kararlarının ardından politika faizini 23 Temmuz tarihinde de bir haftalık repo ile yüzde 50 seviyesinde sabit kalmasına karar verdi. Faiz artışı banka kredilerinden mevduat hesaplarına kadar pek çok kalemi etkilerken bankalardaki mevduat faizleri yatırımcıların iştahını kabartan seviyelere ulaştı. 1 milyon 300 bin liranın 32 günlük vadede ne kadar kazanç sağladığı merak edilirken bankalara göre hesaplamalar da belli oldu.

1 MİLYON 300 BİN LİRANIN 32 GÜNLÜK VADEDE GETİRİSİ NE KADAR?

TCMB'nin politika faizini yüzde 50'ye sabitlemesi ile beraber bankaların mevduat faizleri de tarihinin en yüksek seviyeyi gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, temmuz ayında da politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutarken karar sonrası mevduat faizlerindeki değişim merak edildi. 1 milyon 300 bin TL'nin 32 günlük getirisi merak edilirken banka banka hesaplamalar da belli oldu. Buna göre 1 milyon 300 bin lirasını bankaların mevduat faizlerine yatıran yatırımcılar;

screenshot-16.jpgscreenshot-17.jpgscreenshot-18.jpg

Bankaların 1.300.000 bin TL için 32 günlük vadeli hesaplarda getirisi 55 bin liranın üzerine çıkarken size en uygun banka ile iletişime geçebilirsiniz.