2024 Yurt dışı çıkış harcı ne kadar?

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceği iddialarının ardından güncel harç miktarı merak konusu oldu. Yurt dışı çıkış harcının ne kadar olduğu merak edilirken detayları derledik.
2024 Yurt dışı çıkış harcı ne kadar?

Vergi ve harçlarla ilgili olarak düzenleme yapılması gündeme gelirken sosyal medya platformlarında harçların ulaşacağı rakama ilişkin iddialar yer aldı. Yurt dışı çıkış harcına zam geleceği iddiası gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken ''Yurt dışı çıkış harç ücretleri ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Yurt dışı seyahat planı olanlar güncel bilgilere ulaşmak isterken yurt dışı çıkış harcı ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Yurt dışına seyahat edenler pasaport ve vize gibi işlemlere ek olarak yurt dışı çıkış harcı da ödemekle yükümlüyken bu rakamın güncel olarak kaç TL olduğu sorgulanıyor.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NEDİR, NE KADAR ÖDENİR?

Yurt dışına çıkarken tamamlanması gereken prosedürlerden biri de yurt dışı çıkış harcıdır. Yurt dışı çıkış harcı, pul harcı olarak da bilinir ve T.C pasaportu ile yurt dışına çıkan vatandaşların ödediği bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkar. Seyahat edecek tüm vatandaşların ülkeden çıkış yapmadan önce harç ödemesini yapması ve ilgili belgeyi pasaport görevlisine ibraz etmesi gerekirken bu harca zam geleceği iddia edildi.

2024-yurt-disi-cikis-harci-ne-kadar.png

Yurt dışı çıkış harç tutarı hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu. Gelir İdaresi Başkanlığı açıklamasında "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez." ifadelerine yer verdi.

Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı itibarıyla 150 TL olarak uygulanıyor. Öte yandan yurt dışı çıkış harcından 2024 yılının Ocak - Nisan döneminde ise 427 milyon lira gelir sağlandı.