2,5 Milyon TL konut kredisi taksit tablosu! 180 ay vade, 0,69 faiz, ilk 3 yıl taksit desteği!

Yeni Evim konut kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredisi ile alakalı maliyet hesaplamaları araştırılıyor. 2,5 Milyon TL konut kredisinin yıl yıl taksitleri kaç TL olacak?
2,5 Milyon TL konut kredisi taksit tablosu! 180 ay vade, 0,69 faiz, ilk 3 yıl taksit desteği!

Türkiye’de yeni bir konut hamlesi daha yapıldı. Yeni Evim konut kampanyası ile Vakıfbank, Ziraat bankası ve Halkbank üzerinden orta gelirli vatandaşlara konut kredisi desteği verilecek. Bugüne kadar pek uygulanmayan bir kredi kampanyası ile vatandaşlara ev sahibi olma imkanı veriliyor. Ancak bu imkandan sadece orta gelirli vatandaşlar yararlanabilecekler.

KREDİ ŞARTLARI NELER?

15 yıl vadeli olarak kullandırılacak olan bu konut kredisinin azami vade süresi 180 ay olacak. Uygulanacak olan kredi faizi ise aylık yüzde 0,69’dan başlayacak. Ayrıca bu kredinin kullanılabilmesi için bir gelir şartı bulunuyor. Belirli miktarın üzerinde geliri olanların kullanımına kapalı olacak.

Kampanya kapsamında Türkiye 3 ayrı bölgeye ayrıldı. 1. bölge olarak İstanbul belirlendi. 2. bölge ise konut fiyatları yüksek olan iller olarak bilinen Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla ve Mersin olarak belirlendi. Türkiye’nin geri kalan tüm illeri ise 3. bölgede yer aldı. Buna göre aylık geliri 1. bölgede 80 Bin TL’yi geçenler, 2. bölgede 65 Bin TL’yi geçenler, 3. bölgede 45 Bin TL’yi geçenler bu krediyi kullanamayacaklar.

Uygun maliyetli konut kredisi çekerek ev satın alacak olan vatandaşlar öncelikle en az yüzde 10 peşinat ödemek zorunda olacaklar. Kalan tutar için konut kredisi çekilebilecek. Bu satın alınan konutlar da 5 yıl boyunca satılamayacak.

Konut kredisinin ilk 3 yılında taksit ödemelerine Hazine tarafından da destek sağlanacak. Bu kapsamda konut kredisi kullananların taksitlerinin bir kısmı devlet tarafından ödenecek. Verilen bu katkı kredi vadesi sona erene kadar devlete geri ödenecek.

2,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYETİ NE KADAR?

Kampanya kapsamında 2,5 Milyon TL konut kredisini 180 ay vade ve 0,69 faiz avantajı ile kullanacak olanlar maliyet araştırması yapıyorlar. Buna göre kredinin ilk yılında taksit 11.026 TL, ikinci yılında taksit 13.502 TL, üçüncü yılında taksit 16.204 TL olacak. Ardından ise 24.297 TL taksit ödenmeye başlanacak. Bankaya 15 yıl sonunda toplamda 4 Milyon 373 Bin 940 TL ödeme yapılmış olacak.