85 milyona yeni Cumhurbaşkanı müjdesi! 70 liraydı ÜCRETSİZ olacağı tarih Resmi Gazete'de açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni karar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Herkese tamamen ücretsiz oldu.
85 milyona yeni Cumhurbaşkanı müjdesi! 70 liraydı ÜCRETSİZ olacağı tarih Resmi Gazete'de açıklandı

85 milyona yeni Cumhurbaşkanı müjdesi! 70 liraydı ÜCRETSİZ olacağı tarih Resmi Gazete'de açıklandı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan çok sayıda önemli karar ve yasal düzenleme 16 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken bu kararlardan biri de ücretsiz ulaşım hakkı oldu.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8838), bugünkü Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında 30 Ağustos günü için ücretsiz olacak toplu ulaşım seferleri düzenlenmiş oldu. İşte kararın detayları...

30 AĞUSTOS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, BEDAVA MI?16 Ağustos tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 8838) kapsamında 30 Ağustos günü ücretsiz olan toplu taşıma araçları belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray ve İzmir'de İZBAN seferleri ücretsiz gerçekleştirilecek. Ayrıca İstanbul'da Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri de ücretsiz olacak.

karar.jpg

Normalde 70 lira olan Marmaray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ücretsiz olacak. Yine Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN seferleri de ücretsiz olacak. Ücretsiz otobüs ve metro seferleri hakkında kararı ise belediyelerin önümüzdeki günlerde kararlarını açıklamaları bekleniyor.

Genel Yayın Yönetmeni