ABD'de mortgage faizleri düştü

Konut kredisi faizlerinin yükselmesi sonrası konut alım rakamlarında düşüş yaşandı. Türkiye'nin yanı sıra dünya ülkelerinde de konut kredisi faizleri yükselirken ABD'de mortgage faizlerinin düştüğü öğrenildi.
ABD'de mortgage faizleri düştü

Dünya ülkelerinde konut kredisi faizlerinde yaşanan yükseliş konut krizinin devam etmesine neden oluyor. Konutta yaşanan yükseliş ve faizlerin artması ile satış rakamları düşerken gayrimenkul sektöründe daralma endişesi yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı faiz artışı kararları ile konut kredilerinin yükselmesine neden olurken ABD'den de yeni bir haber geldi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage konut kredisi için faizin düştüğü ifade edildi. ABD'de mortgage olarak bilinen konut kredisinde ortalama faiz oranının geçen hafta yüzde 6,54'ten yüzde 6,50'ye indiği ifade edildi.

ABD'DE MORTGAGE FAİZLERİ DE BAŞVURULARI DA DÜŞÜŞTE

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), mortgage verilerini açıkladı. MBA tarafından açıklanan bilgilere göre, mortgage başvuruları geçen hafta önceki haftaya kıyasla yüzde 10,1'lik düşüş gösterdi. Ayrıca konut satın almaya yönelik başvuruların yüzde 5 ve yeniden finansman başvurularının da yüzde 15 gerilediği açıklandı.

abdde-mortgage-faizleri-dust.jpg

30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 6,50'ye inerken mayıs ayından bu yana en düşük oranın kaydedildiği ifade edildi. MBA Başkan Yardımcısı ve Yardımcı Başekonomisti Joel Kan, mortgage oranları ve başvurularının istikrara kavuştuğunu belirtti. Ülkemizde de konut kredisi faizlerinin düşmesi için geri sayım devam ediyor.