Aile Bakanlığı devlet destekleri açıklandı! 19.128 TL ve 23.965 TL ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit destek sağlamaya devam ediyor. Aile Bakanlığı’nın devlet yardımları merak ediliyor. Kimler Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alabilir?
Aile Bakanlığı devlet destekleri açıklandı! 19.128 TL ve 23.965 TL ödeme yapılıyor!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşların imdatlarına devlet yetişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardımlar ile bütçelerini destekleyen vatandaşlar geçim şartlarını biraz daha kolaylaştırabiliyorlar. Ancak her vatandaşa Aile Bakanlığı sosyal yardım vermiyor. Bunun bazı koşulları bulunuyor.

AİLE BAKANLIĞI 50 AYRI SOSYAL YARDIM VERİYOR!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım hizmeti oldukça yaygınlaştı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar mutlaka kendilerine uygun bir sosyal yardım programı bularak nakit desteği alabiliyorlar. Yaklaşık 50 ayrı sosyal yardım programını uygulayan Aile Bakanlığı bu şekilde nakit destekleri sağlıyor. Vatandaşlar da hangi sosyal yardım programı ile ne kadar ödeme alabileceklerini araştırıyorlar.

EŞİNİ KAYBEDEN KADINLARA DEVLET DESTEĞİ!

Aile Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlardan birisi de eşini kaybeden kadınları kapsıyor. Bakanlık kadınlar için sosyal yardımlarda pozitif ayrımcılık yapıyor. Bir de eşini kaybeden kadınlar olunca Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemesi veriyor. Buna göre son resmi nikahlı eşini kaybeden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlara aylık 1.000 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeler iki ayda bir 2.000 TL şeklinde ödenerek yılda 12 Bin TL veriliyor.

YAŞLILARA AYLIK BAĞLANIYOR!

Aile Bakanlığı ekonomik sorun yaşayan ve bunun için ihtiyaç sahibi sınıfında değerlendirilen 65 yaş üstü vatandaşlara da yaşlı aylığı bağlıyor. Bu aylığı alabilmek için 65 yaş üzerinde olmak gerekiyor. Bu koşulu sağlayan vatandaşların kendisi ile eşinin aylık ortalama kişi başı geliri net asgari ücretin üçte birinden fazla değilse yaşlı aylığı alınabiliyor. Yaşlı aylığı olarak vatandaşlara her ay 1.997 TL ödeme yapılıyor. Yıllık ödeme tutarı ise 23.965 TL’yi buluyor.

ENGELLİ YAKINLARI DESTEKLENİYOR!

Aile Bakanlığı’nın çok kullanılan bir diğer sosyal yardımı de engelli yakını aylığı olarak biliniyor. Bu sosyal yardım 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan ailelere veriliyor. Bu sosyal yardım için herhangi bir sosyal güvence olmaması ve hane içi kişi başına düşen ortalama aylık net asgari ücretin üçte birinden çok olmaması gerekiyor. Yüzde 40 ve üzeri engellilik durumunda engelli yakını aylığı bağlanıyor. Bu aylık her ay 1.594 TL olarak ödeniyor. Yıllık ise 19.128 TL tutarında ödeme yapılıyor.