Ailelere 6.250 TL devlet desteği verilecek! Başvuru yapanlar paralarını bankadan çekecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Ocak ayında başvuru yapan ailelere Şubat ayında 1.250 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak.
Ailelere 6.250 TL devlet desteği verilecek! Başvuru yapanlar paralarını bankadan çekecek!

Türkiye'de ekonomik olarak zor durumda kalan ailelere devlet tarafından çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardım ödemeleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin bütçelerine maddi destekte bulunuluyor. Özellikle geçici olarak devreye sokulan Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli tutarlarda yardımlarda bulunuluyor. Bu sosyal yardımlar başvuru esasıyla vatandaşlara ödeniyor. 

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı geçici olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından devreye alınan bir sosyal yardım programıdır. Haziran 2023'e kadar devam edecek olan bu program ile ailelere maddi destek veriliyor. Aileler bu ödemeleri alarak geçim sıkıntılarına dair sorunlara bir nebze olsa çözüm üretebiliyorlar. 

ÖDEMELER AYLIK YAPILIYOR!

Aile Destek Programı kapsamında yapılan sosyal yardım ödemeleri her ay vatandaşlara veriliyor. Koşulları taşıdığını belirten aileler başvuru yaparak bu ödemeleri alıyorlar. Ocak ayı içerisinde başvuru yapıp başvurusu onaylananlara ödemeler Şubat ayından itibaren yapılmaya başlanıyor. Eğer başvurusunu Şubat ayına erteleyen aileler olursa onlar ilk ödemeyi Mart ayında almak zorunda kalıyorlar. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın en yaygın sosyal yardım programlarından birisi haline gelen Aile Destek Programı için vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekiyor. Öncelikle ihtiyaç sahibi olunması koşulu aranıyor. Bu ihtiyaç sahipliği için de hane içi ortalama aylık gelire bakılıyor. Eğer hane içinde ortalama aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden fazla değilse o zaman bu ailelere sosyal yardım ödemesi yapılmasına dair onay verilebiliyor. 

AYLIK NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Destek programı doğrultusunda vatandaşlara yapılacak olan yardım tutarları ailedeki çocuk sayısına göre değişiyor. Bu sosyal yardım programının ödemeleri 850 TL'den başlayarak 1.250 TL'ye kadar çıkabiliyor. 3 ve daha fazla sayıda çocuk sahibi olan aileler aylık 1.250 TL tutarında destek ödemesinden faydalanabiliyorlar. 

6.250 TL ÖDEME YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Aile Destek Programı için 5 ay daha ödeme yapacağı bildirildi. Ocak ayı ödemeleri öne çekilerek yılbaşından hemen önce yapıldı. Son ödeme ise Haziran ayında yapılacak. Haziran ayına kadar ailelere toplamda 6.250 TL tutarında sosyal yardım ödemesi verilecek.