AK Parti'den açıklama! Emekli maaşlarına yeni düzenleme mi geliyor?

AK Parti’den emekli maaşlarına dair düzenlemeye ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Emekli maaşları için yeni bir düzenleme mi yapılacak?
AK Parti'den açıklama! Emekli maaşlarına yeni düzenleme mi geliyor?

Son dönemlerde emekli maaşlarına dair çarpıcı veriler ortaya konuluyor. Özellikle Sosyal Güvenlik Uzmanları 2025 yılında emekli olacak olanların 2024 yılında emekli olacak olan kişilere göre yüzde 35 oranında daha az emekli maaşı alacağını belirtiyorlar. Bunu da detaylandıran uzmanlar mevcut hesaplama yöntemi ile bu farkın oluşacağını belirterek emeklilik hakkına sahip olanların emekli olmak için 2025 yılını beklememelerini öneriyorlar.

MAAŞ FARKI NEDEN ORTAYA ÇIKIYOR?

Emekli maaşlarına dair yapılan hesaplamada oldukça farklı veriler kullanılıyor. Bunlardan birisi de enflasyon oluyor. Enflasyon rakamının yüksek olduğu yıllarda emekli olunduğunda daha yüksek miktarda emekli maaşı bağlanıyor. Enflasyon oranı düştüğünde ise daha düşük bir katsayı ile hesaplama yapılıyor. Son yapılan hesaplamaya göre ise 2025 yılında emekli olacak olanlara yüzde 35 civarında daha düşük emekli maaşı bağlanacak. Bugün emekli olduğunda 20.000 TL maaş alacak bir kişi 2025 yılında emekli olursa maaşı 13.000 TL’ye kadar düşebilecek.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşları ile alakalı ilginç bir görüntü ortaya çıkınca bir açıklama yaptı. Henüz gündemlerinde emekli maaşlarına düzenleme yapılmasına ilişkin bir çalışma olmadığını söyleyen Abdullah Güler bu konuda bir adım atılabileceğini ama bunun aşamalı bir süreç sonucunda olabileceğini söyledi.

Kanun teklifi haline gelen bir çalışmalarının olmadığını belirten Abdullah Güler, “Emeklilik ile alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın bir çalışması var ve bu çalışma sürüyor. Henüz kanun teklifine haline gelmiş bir düzenlemeden bahsedemeyiz. 2024 ile 2025 yılları arasında enflasyondan dolayı emekli maaşlarında nasıl bir etki çıkıyor buna dair rapor çıkarılması gerekir. Ona yönelik de hakkaniyetli, orta bir çözüm yolu bulunabilir. Ancak şu anda bu konuda bir sayısal veri yok. Bunun etkisini bilmiyoruz, neye karşılık geliyor fikrimiz yok. Bunlar ortaya çıkarıldıktan sonra Bakanlık bürokrasisi ile görüşülüp belirli bir noktaya ulaşılabilir.” dedi.