AK Parti’den emekli bayram ikramiyesi zammı açıklaması!

Milyonlarca emekli bu yıl emekli bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını ve eğer yapılırsa yüzde kaç zam yapılacağını merak ediyor. AK Parti’den bu konuda açıklama geldi.
AK Parti’den emekli bayram ikramiyesi zammı açıklaması!

Türkiye’de milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 30 zam yapılmasına rağmen yüksek enflasyondan dolayı emeklilerin dertleri tam olarak çözülemedi. Bundan sonra da gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Yılda iki defa ödenen emekli bayram ikramiyeleri emekli vatandaşlar için ek gelir oluyor. Bundan dolayı da emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasına dair çok önemli bir gündem oluştu.

1.100 TL BAYRAM İKRAMİYESİ ERİDİ!

Yüksek enflasyondan dolayı geçtiğimiz yıl ödenen 1.100 TL’lik emekli bayram ikramiyesinin herhangi bir hükmü kalmadı. Ramazan ve kurban bayramları öncesinde ödenen bu ikramiyeler emekli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzak kaldı. Emeklilerin enflasyona karşı ezdirilmeyecekleri belirtilirken bu uygulamanın bayram ikramiyeleri ile devam etmesi bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAM HESAPLARI!

Emekli bayram ikramiyeleri için herhangi bir zam koşulu bulunmuyor. Zam yapılmadan da yıl geçiştirilebilir. Ancak zamlı ikramiyeler için şimdiden hesaplamalar yapılmaya başlandı. Emekli maaşlarına yapılan zam olan yüzde 30’un emekli bayram ikramiyesi zammı olarak uygulanması durumunda 1.100 TL’den 1.430 TL’ye çıkılabilecek. Ancak bu oran emekliler tarafından oldukça düşük görülüyor. Emeklilerin talep ettikleri zam ise 2.000 TL ile 2.500 TL arasındaki bir rakama işaret ediyor. Emekli bayram ikramiyesi zammına dair karar ise tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatifinde bulunuyor.

EMEKLİLERE SEÇİM ZAMMI!

Emekli bayram ikramiyelerinin 2023 yılında çok özel bir durumu bulunuyor. Seçim tarihi henüz kesinleşmesi ama Ramazan Bayramı’nın hemen sonrasında yapılması çok güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyelerine zam yapmadan seçime gitmesi zor bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Hatta hemen seçim öncesine denk gelmesinden dolayı bayram ikramiyeleri dahi seçimlerde etkili olabilecek. Bunun için de yüksek miktarlı emekli bayram ikramiyesi zammı yapılması bekleniliyor.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA!

Emekli bayram ikramiyesi zammına dair konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız ilgili bakanlıkların da görüşünü aldıktan sonra açıklama yapacaktır. Geçen sene de emekli bayram ikramiyeleri için zam kararı alınmıştı. Bu yıl da bu zamma ilişkin bir güncelleme yapılacaktır. Vakti geldiğinde Cumhurbaşkanımız müjdeyi tüm emeklilere verir.” dedi.