AK Parti'den son dakika EYT'de en kötü ihtimal açıklaması!

Milyonlarca kişinin nefesini tutarak beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ve sözleşmeli personele kadro konusunda son dakika açıklaması kanun tekliflerini hazırlayarak meclise sunacak olan AK Parti'den geldi.
AK Parti'den son dakika EYT'de en kötü ihtimal açıklaması!

2023 seçimleri öncesinde sonunda gelen yoğun talebe daha fazla direnemeyen AK Parti Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa düzenlemesi için çalışmaların başladığını duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yasa taslağı üzerinden çalışmaların tamamlandığını ve Aralık ayında meclise sunacaklarını duyurmuştu. 

EYT için belirlenen tarihe doğru hızla yaklaşılırken EYT kapsamı içerisine giren milyonlarca kişi kanun teklifinin biran önce yasalaşmasını ve ilk emeklilik aylıklarını almak için sabırsızlanıyordu. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'nin Aralık ayında gündeme geleceğini duyurmuştu. 

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI! 

Bugün yaşanan son dakika gelişmesinde ise AK Parti adına açıklamayı AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu yaptı. Akbaşoğlu yapmış olduğu açıklamasında "EYT ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesine ilişkin düzenlemeleri Aralık ayı içinde yapmayı planlıyoruz. En kötü ihtimal 2023 yılı başında yasalaşmasına şahit olacağız" diyerek yasanın en kötü ihtimalle 2023 senesinde uygulamaya gireceğini söyledi. 

Yapılacak olan düzenleme ile ilk etapta emeklilik için aranılan prim gün sayısı ile hizmet yılı şartını taşımasına rağmen yaş şartına takılan 1,5 milyon kişinin emekli olması beklenirken daha sonra kademeli olarak prim gün şartını dolduran toplam 4 milyon kişinin erken emekli edileceği tahmin ediliyor. 

EYT müjdesi bekleyen kişiler ise yasanın en geç Aralık ayında yasalaşması ve Ocak ayında ilk emekli maaşlarını almaları yönündeydi. Ancak yasal düzenlemenin Ocak ayına kalması durumunda ilk maaşın Mart ayına sarkabileceği belirtiliyor.