Akaryakıt zammı ertelenmişti! İşte zammın geçerli olacağı tarih

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam ve indirim haberleri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Akaryakıt zammı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen araç sahipleri de son olarak ertelenen zammın ne zaman pompaya yansıyacağını sorguluyor.
Akaryakıt zammı ertelenmişti! İşte zammın geçerli olacağı tarih

Akaryakıt zammı ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan fiyat artışı ve düşüşüne bağlı olarak zam ve indirim haberleri de beraberinde geliyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken yeni zam haberi de geçtiğimiz günlerde verilmiş ancak pompaya yansımamıştı.

Akaryakıta zam geleceği ancak idari izin nedeniyle ertelendiği ifade edilirken araç sahipleri de ''Ertelenen akaryakıt zammı ne zaman gelecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Ertelenen akaryakıt zammı için yeni tarih verildi.

AKARYAKITA ZAM GELİYOR: İŞTE BEKLENEN TARİH

Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Benzine 1,64 lira ve motorine ise 1,63 lira zam bekleniyordu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; idari tatil nedeniyle zam kararından vazgeçildi.

akaryakit-zammi-ertelenmisti-iste-zammin-gecerli-olacagi-tar.webp

Benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam geleceği ifade edilirken idari tatil nedeniyle ertelenen zammın 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayacak gece pompaya yansıması bekleniyor. Güncel akaryakıt fiyatları;

BENZİN

İstanbul (Avrupa): 40.29 TL
Ankara: 41.24 TL
İzmir: 41.54 TL

MOTORİN

İstanbul (Avrupa): 40.67 TL
Ankara: 41.63 TL
İzmir: 42.02 TL

OTOGAZ

İstanbul (Avrupa): 20.19 TL
Ankara: 20.19 TL
İzmir: 19.89 TL

Öte yandan temmuzda akaryakıt fiyatları, haziran ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) ile zamlanacak. ÜFE'nin sıfır olması halinde bile otomatik olarak en az yüzde 17,87 oranında artış olacak. Bununla beraber Katma Değer Vergisi (KDV) ile hesaplandığında akaryakıtın litresinde 2,5 liraya kadar artış bekleniyor.