Altın 32 aylık büyük rekora koşuyor! Ons ve gram altında Mart sonu fiyatları!

Altın yatırımcıları işçin oldukça verimli bir ay geride kalmak üzere. Mart ayının son gününde altın piyasası için hangi aylık rakamlar ön plana çıktı. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın 32 aylık büyük rekora koşuyor! Ons ve gram altında Mart sonu fiyatları!

Altın piyasası için oldukça verimli geçen Mart ayının sonuna gelindi. Altın piyasasındaki aylık fiyatlama incelendiğinde çok önemli veriler ortaya çıktı. Altın Mart ayında bankacılık sektöründe krizin sürmesi ve doların zayıflamasıyla Temmuz 2020’den itibaren 32 ay boyunca en büyük aylık fiyat artışını kaydetmeye hazırlanıyor.

ALTIN BU AY KAZANDIRDI

Bankacılık krizinin etkisiyle de Mart ayında altının onsunda yüzde 13'ü aşan fiyat yükselişi takip edildi. Son ABD istihdam verileri sıkı iş gücü piyasasında hafif bir yumuşamaya işaret ederken FED yetkilileri bu ayın başlarında üç ABD bankasının iflas etmesinden sonra bile daha fazla parasal sıkılaştırmanın gerekli olduğunu öne sürdüler. Bu durum da altın fiyatlarının üzerindeki baskının azalmasına ve fiyat yükselişlerine destek verilmesine dair sonuç verdi.

ÖNCE ZİRVE, SONRA GERİ ÇEKİLME, ARDINDAN TOPARLANMA

Yüksek faizler geleneksel olarak altının cazibesini azaltırken yetkililerin bankacılık krizine ilişkin endişeleri yatıştırma çabalarıyla son dönemde daha fazla sıkılaşmaya yönelik beklentiler keskin şekilde azaldı. Altın geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizinin yarattığı güvenli liman talebiyle 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmıştı. Ancak bu seviyede kalıcı olamayan altın çok geçmeden geri çekilmek zorunda kalmıştı. Mart başından bu yana elde edilen kazançların bir kısmı bu süreçte iade edilmişti ama ayın son gününde altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçtiği görülüyor. Altın piyasasında toparlanma şu anda da sürüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Ons altında fiyat yükselişleri takip ediliyor. Bugün ons altın 1.976 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ederken yükseliş trendinde olduğu görülüyor. Bugün ABD’den gelecek veri akışına göre ons altın 2.000 dolara doğru bir atak yapabilecek. Akşam saatlerinde ons altının Mart ayı kapanış fiyatı belli olacak.

Ons altında bu fiyat gelişmeleri olurken gram altında da yükselişler sürüyor. Şu anda gram altın 1.219 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Gram altının serbest piyasada satış fiyatının ise 1.238 TL olduğu belirtildi.