Altın fiyat tahminleri değişti! Altın fiyatları uçacak, gram altının fiyatına kimse inanamayacak!

Altın piyasasında meydana gelen fiyat değişimleri ilgiyle takip edilirken yükseliş trendinin sürmesiyle tahminler de değişti. Uzman kişiler ve kuruluşlar altın fiyat tahminlerini yenilediler.
Altın fiyat tahminleri değişti! Altın fiyatları uçacak, gram altının fiyatına kimse inanamayacak!

Altın piyasası 2023 yılına bomba gibi giriş yaptı. 2022 yılında da zaman zaman yükseliş hareketleri meydana gelen altında yükselişlerin kuvvetlendiği görülüyor. Aralık ayında ons altın 4 defa 1.800 dolar barajını aşmaya çalışmış ve her seferinde de geri dönmek zorunda kalmıştı. FED baskısından oldukça etkilenen altın piyasası bu baskının etki alanından da çıkmaya başladı.

Son yayınlanan FED tutanaklarında faiz artırımlarının çok şiddetli olmasa da yıl boyunca devam edeceğine dair işaretler verildi. Bunun altın fiyatlarında küçük bir düşüş gerçekleşti ama kısa bir sürede altın piyasası toparlandı. 2022 yılında benzer gelişmelerde altın fiyatları haftalarca toparlanamıyordu. Bu da altının 2023 yılında güçlendiğini ortaya koyuyor.

GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın piyasasında tüm şartlar değişti ve fiyat tahminleri de buna bağlı olarak değişiklik göstermeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş fiyatlara dair değerlendirmede bulunarak, “2023 yılının altın için çok hareketli bir yıl olacağını söylemişti. 2022 yılı yıl sonunda 1.450 TL dolaylarında gram altın fiyat tahminimiz vardı. Ancak FED baskısı nedeniyle bu gerçekleşmedi. Lakin bu fiyat tahminimiz devre dışı kalmamıştır. Şu anda Mart sonuna kadar 1.500 TL olacak bir gram altın ile karşı karşıyayız. Yıl sonunda gram altın 2.000 TL seviyesini aşacaktır.” dedi.

Altın için çok kritik bir yılın başladığını belirten ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Altın piyasası için özel olarak konuşmak gerekiyor. 2022 yılında beklenen kazançlar gelmedi diyebiliriz. Özellikle gram altında bu yaşandı. Dolar kuru baskılandı ve gram altın da baskılanmış oldu. Ancak 2023 yılında hikaye böyle yazılmayacak. Hem ons altın yükselecek hem de dolar kuru daha fazla baskılanamayacak ve sert şekilde yükselecek. Haziran ayına kadar olan sürede gram altının fiyatının 1.750 TL’ye çıkması kimseyi şaşırtmasın.” ifadelerini kullandı.

DÜNYACA ÜNLÜ BANKA AÇIKLADI!

Dünyaca ünlü bankalardan olan Wells Fargo da altın fiyatlarına dair bir rapor yayınlayarak, “2022 yılında rekorlar kıran bir dolar gördük. 2023 yılında rekorun sahibi de altın olacaktır. Altın bu negatif gelişme ile kazançlarını bekletmeye almıştı. Ons altında yıl sonunda 2.000 dolar seviyesi aşılacaktır. Yatırımcılar temkinli olmalılar.” denildi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.