Altın fiyatlarının düşeceğini bilmişti! İslam Memiş yeni fiyat beklentilerini açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş geçtiğimiz hafta yaptığı altın fiyat tahmini ile haklı çıkarken bu haftanın fiyat beklentilerini de açıkladı. Altın alımı yapılmalı mı, şimdi altın alınır mı?
Altın fiyatlarının düşeceğini bilmişti! İslam Memiş yeni fiyat beklentilerini açıkladı!

Altın piyasası ile alakalı olarak oldukça enteresan gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Altın fiyatları 2.000 dolar seviyesini zorlarken bir anda geri çekildi. Bu fiyat gerilemesi hakkında geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yine nokta atışı yaptı. Altın fiyatlarının gerileyeceğini bilen İslam Memiş yeni haftanın altın fiyat beklentilerini de açıkladı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE DEMİŞTİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş geçtiğimiz hafta yapmış olduğu altın yorumunda altın fiyatlarının 1-2 hafta içerisinde geri çekileceğini, bunun kar satışlarından kaynaklandığını ve bu fiyat düşüşünün 2023 yılının son alım fırsatı olacağını söylemişti. İslam Memiş’in haklı çıktığı bugünkü altın fiyatlarının seyrinde bir kez daha ortaya çıktı. Ons ve gram altında gerilemeler meydana gelirken fiyatlar düşüş eğilimini sürdürüyor. Ancak bu düşüşler kalıcı olmayacak.

YENİ HAFTANIN ALTIN FİYAT BEKLENTİLERİ

Altın fiyatları için bu haftanın değerlendirmesini yapan İslam Memiş, “Altın şu anda ülkemizin en güçlü yatırım araçlarından birisi olarak görülüyor. Bu haklı bir değerlendirmedir. Gram altın fiyatlarında gerilemeler görüyoruz ve ekranlarda 1.200 TL’nin aşağısına sarkma var. Ons altında da 1.950 dolar seviyelerine doğru bir hareket takip ediyor. Kısa vadede yapılan kar satışları ile beraber gram altında düşüşler gözlemliyoruz. Bu hafta ekran fiyatlarında gram altını 1.150 TL ile 1.170 TL aralığında takip edeceğimizi düşünüyorum. Serbest piyasada ise gram altın takip aralığım 1.170 TL ile 1.190 TL aralığında olacaktır. Orta uzun vadede gram altında pozitif duruşumuzu koruyoruz. Yıl sonuna kadar gram altında önce 1.450 TL, sonra da 1.550 TL hedeflerine ulaşılacaktır.” dedi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın fiyatlarında düşüş yönlü hareketler sürüyor. Bu sabah 1.978 dolar olan ons altın şu anda 1.953 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu fiyat gerilemesinden gram altın da nasibini aldı. Ekran fiyatlarında gram altın şu anda 1.198 TL seviyesinden işlem görmeyi sürdürüyor. Serbest piyasada ise gram altın 1.227 TL’den satılıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yatırım yapılması halinde sorumluluk kabul edilmez.