Altın fiyatlarının rekor kıracağı tahmin ediliyor

Altın fiyatları ile ilgili uzman tahminleri merak ediliyor. Altının seyrine ilişkin açıklamalar yakından takip edilirken bu kez rekor için tarih verildi.
Altın fiyatlarının rekor kıracağı tahmin ediliyor

Son yıllarda ciddi yükseliş kaydeden altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıların araştırmaları devam ediyor. Altın fiyatları ile ilgili yapılan analizler devam ederken uzmanların değerlendirmeleri de yakından takip ediliyor.

Gram altın, ons altın ve dolar kuruna bağlı olarak yurt içinde değer kazanmaya devam ederken gram altın, 2 bin 763 liraya yükselerek yeni bir rekor daha kırdı. Çeyrek altın 4 bin 600 liradan alıcı bulurken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının geleceğiyle ilgili tahminlerde bulundu.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK

Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni, yüksek seyreden politika faizlerinin düşeceğine dair yapılan açıklamalar olarak gösterilirken birçok önemli merkez bankası yetkilisi, faiz indirimine gitmeyi planladıklarını ya da önümüzdeki aylarda bu yönde adımlar atacaklarını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-08-28-125225.png

Gelişmelerin ardından piyasada genel beklenti altın fiyatlarının daha da yukarı çıkacağı yönünde olurken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk, yıl sonunda gram altının 3 bin 500 TL’ye yükselmesini beklediğini ifade etti. Ayrıca bir diğer tahmine göre altının 3 bin 750 TL seviyesine de çıkması bekleniyor.