Altın için bu fiyatlara dikkat! Haftanın ilk fiyatları ve beklentileri belli oldu!

Altın piyasası için yeni haftanın ilk verileri geldi. Altın çeşitleri yeni haftaya hangi fiyatlarla başladılar? Bu hafta altın fiyatları ne kadar olur, hangi seviyeler görülür?
Altın için bu fiyatlara dikkat! Haftanın ilk fiyatları ve beklentileri belli oldu!

Altın piyasası için oldukça kritik olan bir hafta daha başlıyor. Altın geçtiğimiz hafta ABD banka krizi ve FED gölgesinde fiyatlanmış ve sert hareketler görülmüştü. Altın piyasası için yeni haftanın ilk rakamları da belli oldu. Buna göre altın fiyatları haftaya düşüş ile başladı. Piyasalar açılmadan önce ons altın 1.978 dolar seviyesinde işlem görürken piyasaların açılması ile ons altın 1.968 dolara düştü.

ONS ALTIN HAFTALIK FİYAT BEKLENTİLER!

Altın piyasasına dair Anadolu Yatırım tarafından yeni bir değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirme şu fiyat tahminleri öne çıktı:

“Dolar endeksi haftayı 103,1 seviyesinden yükselişle, ABD 10 yıllık tahvil getirisi %3,38 seviyesinden düşüşle tamamladı. Ons altında kısa vadeli olarak 2000 dolar seviyesi psikolojik direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık ile değerli madende tarihi zirvesi olan 2070-2075 dolar seviyeleri hedeflenebilir. Aşağı yönlü olarak 1935 ve 1920 dolar seviyeleri destek olarak takip edilebilir.”

İSLAM MEMİŞ UYARMIŞTI!

Altın fiyatlarında gerilemelerin olabileceği hakkında kısa bir süre önce Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklama yapmıştı. Altın piyasasının son bir alım fırsatı verebileceğini söyleyen İslam Memiş 1-2 haftalık bir süreçten bahsetmişti. Bugün başlayan bu süreç ile beraber altın yatırımı yapmamış olanlar alım fırsatlarını değerlendirerek alım yapabilecekler. Bu alım fırsatının ardından altın uzunca bir süre alım fırsatı vermeyecek.

ONS VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Güncel verilere göre ons altın şu anda 1.967 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Dolar kurunun ekran fiyatı ise 19,08 TL olarak görünüyor. Bunlara bağlı olarak yine ekran fiyatında gram altının 1.207 TL olduğu bildirildi. Ancak kuyumcularda yani serbest piyasada gram altının daha farklı bir fiyatı bulunuyor. Anlık verilere göre gram altın serbest piyasada 1.232 TL’den işlem görüyor. Aynı şekilde serbest piyasada dolar kuru da 19,37 TL’den satılıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.