Altın piyasası yine sallandı! Piyasa uzmanı açıkladı, fiyat uyarısı yaptı!

Altın piyasasındaki son gelişmeleri ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu değerlendirerek altın yatırımcılarına ve yatırım yapmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.
Altın piyasası yine sallandı! Piyasa uzmanı açıkladı, fiyat uyarısı yaptı!

Yıl sonu yaklaşırken altın piyasasında yine hareketlilik yaşanmaya başlandı. Ons altın 1.800 doların üzerinde yerleşmek için atak yaptıkça ABD’den gelen veri akışı ile geriye çekilmeye devam ediyor. Ons altının son süreçte 1.800 dolar üstüne gerçekleştirdiği tüm ataklar hüsranla sonuçlanarak 1.800 dolar seviyesinin altına doğru çekilmek zorunda kaldı. Bu da altın yatırımcılarının kafalarını iyice karıştırıyor. Altın almak veya satmak isteyenler büyük bir kararsızlık içerisinde kalıyorlar.

Altın fiyatlarında yeni bir düşüş hareketi yaşanırken gelişmeleri ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu değerlendirdi. Altın piyasası hakkında değerlendirmelerde bulunan Tunç Şatıroğlu bundan sonra fiyatlamaların çok yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti. Altın almak veya satmak için şu anda doğru zaman olup olmadığını değerlendiren Tunç Şatıroğlu bundan sonra atılması gereken adımlara dair bazı tespitler yaptı.

TUNÇ ŞATIROĞLU ALTIN YORUMU!

Altın piyasasına dair yorumda bulunan Tunç Şatıroğlu, “Altın piyasasında bir sıkışma var ve şu anda altın alınmasını önermiyorum. Altın eğer dirence geldiyse artık almayı sadece elinizdekileri tutun. Direnç geçilirse elinizde varsa zaten kazanacaksınız. Yeni altın almayın diyoruz. Çünkü altın alırsanız ters bir hareket olursa zarar edersiniz. Elinizdeki tutarsanız sadece kardan zarar edersiniz.” ifadelerini kullandı.

ALTINDA ALIM FIRSATI VAR MI?

Altında alım fırsatını değerlendiren Tunç Şatıroğlu, “Ons altında fiyatlar biraz daha aşağıya gelebilir. 1.785 dolar seviyesini görebiliriz. Fiyatlama takip edilmeli. Cuma günü veya Pazartesi günü yeniden değerlendirme yapılabilir. Şu anda ons altında yüzde 1’lik düşüş oldu. Bundan sonra gerçekleşecek fiyatlamalara göre alım pozisyonuna geçiş yapılabilir. Altın fiyatları düşerken alım yapmak yerinme bu düşüşün nereye kadar gideceğini görmek daha yararlı olacaktır. Bir malın fiyatı düşerken alınmaz. Nereye gideceğini bilmiyorsunuz ve dolayısıyla çok riskli olacaktır.” şeklinde konuştu.

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Gram altına dair de değerlendirme yapan Tunç Şatıroğlu, “Gram altının iki yönü var. Ons altın için yaptığımız tüm yorumlar burada da geçerli. Sadece farklı olarak biraz kıpırdanan dolar kuru var. Dolar kurunda sert hareketler şu anda beklenmediği için gram altın da muhtemelen ons altın gibi fiyatlanacaktır.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.