Altın piyasasında savaş yükselişi! Ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasası İran’ın İsrail’e yüzlerce füze yollaması ile fiyat hareketliliği yaşamaya başladı. Ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu.
Altın piyasasında savaş yükselişi! Ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasasında finansal gelişmelerin yanında jeopolitik gelişmeler de fiyatlamada etkili oluyor. Bu çerçevede çok önemli saatler yaşanıyor. İsrail bir yandan savaş cephesini genişletmeye çalışırken İran bu ülkeye kayda değer bir saldırı düzenledi. Yüzlerce balistik füze İsrail’e gönderilirken karşılıklı olarak savaş açıklamaları gelmeye başladı. Bu durum ise altın piyasasına fiyat yükselişi olarak yansıdı.

KRİZ ANLARI ALTINA YARIYOR

Dünyada çıkan tüm krizlerden altın piyasası yararlanabiliyor. Bu durum altının güvenli liman olmasından kaynaklanıyor. Bundan dolayı kriz anlarında yatırımcılar altın alımlarına yöneliyorlar. Bu da altın fiyatlarının yükselmesi ile neticeleniyor. Bu çerçevede de İran’ın İsrail’e saldırısı ile beraber benzer bir görüntü ortaya çıktı. Altın fiyatları saldırı haberi ile bir anda yükselişe geçerken yeni fiyatlar piyasada uygulanmaya başlandı.

ONS ALTINDA SON DURUM!

Ons altın bazında altın fiyatlarında yüzde 1’in üzerinde fiyat yükselişi çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşti. Ons altın gelen veri akışı ile bir anda 2.670 dolar seviyesini test etti. Burada kalıcı olmayan ons altında şu anda 2.661 dolar fiyatı görülüyor. Ancak durumun pozitif olduğu ve bu yükseliş hareketinin yeniden üst taraflara doğru hızlıca çıkabileceği kaydediliyor.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altında son fiyatlar da merak konusu oluyor. Şu anda gram altının resmi kur fiyatının 2.927 TL olduğu görülüyor. Lakin kuyumcu fiyatları bunun bir miktar üzerinde bulunuyor. Fiziki piyasada gram altının fiyatının şu anda 3.062 TL olduğu görülüyor. Arada ciddi bir fiyat farkı oluşurken gram altın için fiyatlama tam bir kaosa döndü. Fiyat farkının piyasalar açılınca bir miktar azalabileceği kaydediliyor.

Not: Burada yer alan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değerlendirilmemelidir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.