Araç fiyatlarında normalleşme! Sıfır ve 2.el fiyatları için eski normale dönüş tarihi verildi

Pandemide yükselişe geçen ve adeta freni patlayan araç piyasasında fiyatlar için eski normale dönüş tarihi verildi. Araba fiyatları ne zaman düşecek, düşüş devam eder mi? belli oldu.
Araç fiyatlarında normalleşme! Sıfır ve 2.el fiyatları için eski normale dönüş tarihi verildi

Araç fiyatlarında normalleşme! Sıfır ve 2.el fiyatları için eski normale dönüş tarihi verildi - Araba sahibi olmak isteyen kişiler araç fiyatlarında düşüşün yaşanmasını beklemeye devam ederken araç sahipleri ise fiyatlarda yeniden yükseliş yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyordu. Süreçte otomobil piyasasında taşlar yerine oturmaya devam ederken ilk eski normale dönüş sinyalleri alındı.

ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM NE, ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Araba fiyatları ülke gündeminde yerini korumaya devam ederken Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında uygulamaya girecek olan Avrupa Mutabakatı düzenlemesi sıfır araç piyasasında dalgalanmaya neden olmuştu. Göker yeni düzenlemeyi değerlendirerek "Bu, sıfır kilometre araçlarda güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmayan araçların artık satılamaması anlamına geliyor. Dolayısı ile hemen hemen tüm üreticiler mayıs, haziran ve temmuz aylarında ellerindeki stokları eritmek zorunda kalacaklar.

araba-fyiatlari.jpg

Bu noktada sıfır araç pazarının aşağı giden trendinin, bu 3 ayda üretici markaların alacağı aksiyonlardan dolayı biraz daha yukarı doğru yükselebileceğini düşünüyorum. Bu mutabakat çerçevesinde temmuza kadar tüketici uygun fiyatlı sıfır aracı tercih edebilecek" diyerek yaşanan bu gelişmelerin ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacağını ifade etti.

Araç fiyatlarında yeniden yükseliş için 7 Temmuz 2024 tarihi işaret edilirken bu tarihe kadar fiyatlarda oluşan baskı nedeniyle düşüş etkisi sürecek. Araba sahibi olmak isteyenler için süreç firsat olarak görülürken iddiaların doğruluğunu ise 7 Temmuz tarihi sonrasında oluşacak fiyatlandırmalar gösterecek...

Genel Yayın Yönetmeni