Asgari ücret zammında muhalefet teklifi! Temmuz ayında maaşlar 25 bin TL olacak

Asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Temmuz ayında ara zam alacak olan emekli ve memurların ardından asgari ücret zammı da merak edilenler arasında yer alırken muhalefet teklifi geldi.
Asgari ücret zammında muhalefet teklifi! Temmuz ayında maaşlar 25 bin TL olacak

Asgari ücret zammı ile ilgili detaylar gündeme gelirken yapılan her açıklamada gündemde yer alıyor. Asgari ücret zammı hakkında hükümet kanadından gelen açıklamalar gündemde önemli bir yer tutarken asgari ücret gelişmeleri merak ediliyor.

Son olarak ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılırken maaşlar da 17 bin 2 TL'ye yükselmişti. Ancak hükümet de asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağını belirtmiş, maaş zamlarına da kapı kapatılmıştı. Söz konusu zammın ardından gözler temmuz ayına çevrildi. Enflasyonun durumuna göre bir zammın gündemde olacağı belirtilse de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında ara zam olmayacağını belirtti. Bunun ardından muhalefetin teklifi gündeme geldi.

ÖZGÜR ÖZEL ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: 25 BİN TL!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gündemden düşmeyen asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada rakam verdi. Özgür Özel, açıklamasında asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini söylerken alım gücünün düşmesi ve enflasyonist ortama dikkati çekti. CHP Genel Başkanı Özel, ''Sürekli olarak artış gösteren enflasyon rakamlarıyla birlikte alım gücü de her geçen gün giderek daha da düştü.'' dedi.

asgari-ucret-zamminda-muhalefet-teklifi-temmuz-ayinda-maaslar-25-bin-tl-olacak.png

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini belirten CHP Lideri Özel, vatandaşların taleplerini kendilerinin bu konu ile ilgili önerilerini ve makro çözüm önerisi götüreceklerini söyledi. Asgari ücretin en az 22 bin 500, en fazla 25 bin TL olması gerektiğini söyleyen CHP Lideri Özel, asgari ücretlinin mağdur edilmemesini talep etti. Hükümet kanadının bu öneriye nasıl cevap vereceği de merak edilmeye devam ediyor.