Asgari ücrete 3 bin TL zam şoku!

Asgari ücret yılın son çeyreğine girmemiz ile birlikte en sık araştırılan konular arasında yerini aldı. Asgari ücrete 3 bin TL zam gelip, yeni yılda 20 bin TL civarında olacağı iddia edildi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam gelecek?
Asgari ücrete 3 bin TL zam şoku!

2025 maaşları için sadece asgari ücretli değil, emekliler de araştırma içerisinde girdi. Bu kapsamda 2025 memur zammı ve en düşük emekli maaşları hesaplamaları başladı.

Asgari ücrete ve en düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek sorusu gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Bu noktada gözler Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine çevrilmiş durumda. Maaş zamları için hesaplamalar başlarken, maaş zammı için son haftalarda yüzde 44’lük oran gündeme gelmeye başladı.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Yıl sonu enflasyon beklentisi Merkez Bankası’na göre yüzde 43,14 seviyesinde olacak. Eğer bu enflasyon tahminin gerçekleşmesi halinde yılın ikinci 6 ayında enflasyonun en fazla yüzde 14,76 seviyesinde olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET 20 BİN TL Mİ OLACAK?

Ülkemizdeki çalışanların büyük bir kısmı geçimini asgari ücret ile sağlıyor. Son 2 yıldır asgari ücrete ara zam gelmiş 2024 yılı içerisinde ara zam yapılmamıştı. Aslında bu durum asgari ücretli geçinen herkesi ciddi derecede zorladı. Gazeteci Dr. Şeref Oğuz, yaptığı açıklamasında devletin asgari ücreti 20 bin TL yapmayı planladığını söyledi.

Canlı yayında açıklama yapan Oğuz, “Asgari ücreti 24 bin TL de yapsanız Eylül itibariyle alım gücü ancak aynı kalmış oluyor. Bir zam yapılmamış oluyor" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

En düşük emekli maaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 12 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Yılın ikinci yarısı için emeklilere 2 bin 500 TL tutarında zam gelmişti. Yeni yılda SSK ve Bağ-Kur emekli maaşının 14 – 15 bin TL seviyesine çıkarılacağı tahmin ediliyor. Emekliler her yıl 2 defa enflasyon farkı alıyor.