Asgari ücrete Ağustos zammı memur maaşı dokunuşu! 2. ara zam rötarlı geliyor 32 bin TL oluyor

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam gelirken asgari ücrete zam için sonunda TBMM devreye girdi. Yasal düzenleme ile asgari ücrete Ağustos zammı geliyor.
Asgari ücrete Ağustos zammı memur maaşı dokunuşu! 2. ara zam rötarlı geliyor 32 bin TL oluyor

Asgari ücrete Ağustos zammı memur maaşı dokunuşu! 2. ara zam rötarlı geliyor 32 bin TL oluyor - Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyonu ile yılın ilk 6 aylık dönemini kapsayan enflasyon farkı kesinleşmişti. Bu oran üzerinden memur ve emeklilere enflasyon farkı zammı uygulanırken bu sene asgari ücretli çalışanlara ise ara zam verilmeyeceği açıklanmıştı.

Ancak doğalgazdan elektriğe, toplu ulaşımdan suya, gıdadan sigaraya pek çok üründe zam yağmuru yaşanırken asgari ücretlinin alım gücü büyük erime yaşamıştı. 1 Ocak 2024 tarihinde 17 bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücret maaşı Ağustos ayında dolar karşısında büyük değer kaybı yaşarken asgari ücretlinin alım gücü de 14 bin TL'ye kadar gerilemişti. Sonunda asgari ücrete zam için meclis devreye girdi!

ASGARİ ÜCRET KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren, Türkiye'de uygulanacak asgari ücret en az 32.000 TL olarak belirlenmiştir.

MADDE 2 - Bu kanun kapsamında belirlenen asgari ücret, işverenler tarafından çalışanlara ödenmesi zorunlu asgari tutar olup, bu miktarın altında ödeme yapılamaz.

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

kanun.jpg

ASGARİ ÜCRETE RÖTARLI TEMMUZ ZAMMI! AĞUSTOS MAAŞI 32 BİN TL OLUYOR

Asgari ücretli çalışanlar için beklenen güzel haber geldi. Asgari ücrete zam için meclis devreye girdi. Meclise sunulan kanun teklifi ile asgari ücrete Ağustos ayında zam gelmesi talep edildi. Türk-îş, DİSK ve Hakiş sendikalarının ortak görüşü alınarak zamlı asgari ücret maaşı için ise yeni rakam 32 bin TL olarak belirlendi. Meclisin tatilde olması nedeniyle zam talebiyle acil oturum yapılması istendi. Zam talebi TBMM tarafından kabul edilirse Ağustos maaşı 32 bin TL olacak. Yetişmediği takdirde ise düzenleme Eylül ayında hayata geçirilecek.

Genel Yayın Yönetmeni