Asgari ücrete SON DAKİKA enflasyon zammı açıklandı! 2.550 lira SEYYANEN ZAM için tarih verildi

Asgari ücrete zam belli oldu! Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği 2. ara zam müjdesi bir türlü gelmezken 2025 asgari ücret zammı için rakam geldi.
Asgari ücrete SON DAKİKA enflasyon zammı açıklandı! 2.550 lira SEYYANEN ZAM için tarih verildi

Asgari ücrete SON DAKİKA enflasyon zammı açıklandı! 2.550 lira SEYYANEN ZAM için tarih verildi - Peş peşe gelen zamlar asgari ücretlinin ay sonunu getirmesini her geçen gün biraz daha imkansız hale getirirken Ağustos ayında enflasyon zammı verilmesi talep edilmişti. Asgari ücrete beklenen enflasyon zammı için kapılar peş peşe kapanırken gözler 2025 zammına çevrilmişti. Ancak ne yazık ki gelecek olan zam beklentilerin oldukça altında kaldı.

ASGARİ ÜCRETE 2. ARA ZAM GELECEK Mİ, ENFLASYON ZAMMI VERİLİR Mİ?

Ne yazık ki asgari ücret enflasyon ve dolar karşısında büyük bir hızla erimeye devam ederken dolar karşısında asgari ücretlinin alım gücü 14 bin 500 liraya kadar düşmüştü. Toplu ulaşım, sigara, elektrik, doğalgaz ve gıda fiyatlarına gelen zamlar asgari ücretlinin maaşı ile ay sonunu borçlanmadan getirmesini imkansız hale getirirken beklenen ara zam müjdesi bir türlü gelmemişti.

Kamuoyunda oluşan tüm baskı ve taleplere karşın patronlar asgari ücrete ara zamma kesinlikle karşı çıkarken, ekonomi yönetimi de asgari ücrete yapılacak olan ara zammın yeni bir enflayon şoku etkisi yaratacağı iddiası ile zamma yeşil ışık yakmamıştı. Ne yazık ki asgari ücrete ara zam beklentileri her geçen gün zayıflamaya devam ediyor.

asgari-ucret-zammi.jpg

2025 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ AÇIKLANDI! OCAK 2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2025’te hükümetin enflayon hedefi yüzde 14 olarak açıklanırken asgari ücret zammının yüzde 15’te bırakılması halinde 1 Ocak 2025’te asgari ücret 19 bin 552 TL’de kalacak. Yani asgari ücrete sadece 2 bin 550 TL'lik zam gelmiş olacak. Refah payı denilerek zam yüzde 20’ye çıkarılırsa asgari ücret 20 bin 402 TL, zam yüzde 25 yapılırsa asgari ücret 21 bin 252 lira olacak.

2025 yılı için asgari ücret pazarlığının her zaman olduğu gibi Aralık ayında başlaması bekleniyor. Aralık ayının en geç 2. haftası içerisinde başlayacak olan toplantılar kapsamında zamlı maaaşların Aralık ayının son haftası içerisinde kesinleşmesi bekleniyor. Zamlı asgari ücret maaşı 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren aylık alacak asgari ücretli çalışanların hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Genel Yayın Yönetmeni