Asgari ücrete yılda 3 defa zam yapılsın önerisi!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak herkesten ayrı bir değerlendirme gelirken Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül çok farklı bir asgari ücret önerisi yaptı.
Asgari ücrete yılda 3 defa zam yapılsın önerisi!

Asgari ücret ile alakalı olarak kamuoyunda tartışmalar hız kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı asgari ücrete yapılacak zammın tespit edilebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu geçtiğimiz hafta topladı. Bu komisyon geçen hafta yapılan ilk toplantısının ardından ikinci toplantısını yarın gerçekleştirecek. En geç Aralık ayının sonuna kadar asgari ücrete 2023 yılı için yapılacak olan zam belli olmuş olacak.

Asgari ücret zammına dair kamuoyunda çeşitli zam değerlendirmeleri yapılıyor. Siyasetin de gündemine giren asgari ücret zammına dair son değerlendirmeyi Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül yaptı. Asgari ücret zammına dair rakam telaffuz etmeyi doğru bulmadığını söyleyen Mustafa Sarıgül bir de öneride bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE RAKAM VERMEK UCUZ POLİTİKA!

Asgari ücret zammına dair konuşan Mustafa Sarıgül, “Asgari ücret için zam yarışına girip rakam vermek ucuz politikadır. Bakıyorsunuz bir parti 10 lira veriyor, diğeri 20 lira diyor gidip ötekine soruyorlar 30 lira açıklaması yapıyor. Biz her zaman alın terinin ve emeğin yanında olmuşuzdur. Biz yıllarca iş, emek, özgürlük diyerek bağırdık. Şimdi buna bir de üretimi ekliyoruz. Üretim yapmazsanız iş, emek, özgürlük ne işe yarar. Esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin yanındayız ama alın teri ile emeğin korunmasını istiyoruz.” dedi.

YILDA 3 DEFA ZAM YAPILMALI!

Alım gücüne dikkat çeken Mustafa Sarıgül, “Mesele asgari ücretin ne kadar olacağı değildir. Önemli olan alım gücüdür. Alım gücünü ne kadar iyileştirebileceksiniz onu konuşalım. Bir yandan asgari ücrete zam yapıp diğer yandan zeytine, peynire, ekmeğe zam yaparsanız olmaz. Asgari ücret mutlaka yılda 3 defa zamlanmalıdır. Bugün asgari ücrete zam yaptın ama yüzde 40 enflasyon geldiyse o zammı alıp gitti. Bunun önlenmesi lazım. Bir de işçiye açlık ücretini reva gören dendika başkanları var. Onlar da giderse Türkiye güçlenecektir.” ifadelerini kullandı.