Asgari ücrete yüzde 20 zam açıklandı! 20 bin TL'nin bir tık üstü geliyor işte asgari ücret zammı

Asgari ücret zam haberleri yakından takip edilmeye devam ederken 2025 zammı için rakam geldi. Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek işte son zam tahmini!
Asgari ücrete yüzde 20 zam açıklandı! 20 bin TL'nin bir tık üstü geliyor işte asgari ücret zammı

Asgari ücrete yüzde 20 zam açıklandı! 20 bin TL'nin bir tık üstü geliyor işte asgari ücret zammı - Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu maaş zamları büyük bir hayal kırıklığına dönmüş, memur ve emekliler düşük maaş zammı ile şoka uğrarken asgari ücretli çalışanlar ise tüm çağrılarına rağmen maaş zammı alamamıştı.

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenirken asgari ücrette yeniden tek zam modeline dönüleceği ifade edilmişti. Asgari ücretli çalışanlar enflasyonun düşeceği umudu ile alınan karara o dönemde itiraz etmese de Temmuz ayında toplu ulaşımdan elektriğe, sudan doğalgaza kadar pek çok ürün ve hizmete zam gelmesiyle asgari ücretlinin alım gücü düşmüştü. Asgari ücrete ara zam beklentisi hala gündemdeki yerini korurken 2025 zam açıklaması geldi.

2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI KAÇ TL OLACAK AÇIKLANDI! İŞTE ZAMLI MAAŞ TAHMİNİ

Asgari ücrete gelecek olan zam tartışmaları tüm hızı ile devam ederken Londra'da yabancılarla bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın burada asgari ücret zammı için rakam verdiği iddia edildi. Fatih Karahan'ın burada yabancı yatırımcılarla yapmış olduğu toplantısında ‘Biz de hesabımızı buna göre yapıyoruz, yılbaşı zamları yüzde 15 en fazla yüzde 20 oranında yapılacak’ diyerek asgari ücrete yüzde 20 memur ve emekliye ise yüzde 15 zam yapılacağını söylediği iddiaları Ankara kulislerine yansıdı.

Yapılan açıklama sonrasında asgari ücret maaşı hesaplanırken 17 bin 2 TL üzerinden yüzde 20 zam gelmesi durumunda asgari ücret zammı 3 bin 400 TL olarak gerçekleştirilirken 1 Ocak 2025 tarihli asgari ücret maaşı ise 20 bin 402 TL olacak. Böylelikle asgari ücret maaşı 20 bin TL seviyesinin üzerini görecek ve 10 binden sonra 20 bin barajı da aşılmış olacak.

Genel Yayın Yönetmeni