Asgari ücretle çalışanlar dikkat! Son dakika vergi zammı açıklaması yapıldı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından son dönemde gündem olan asgari ücret zamları hakkında son dakika açıklama geldi.
Asgari ücretle çalışanlar dikkat! Son dakika vergi zammı açıklaması yapıldı

Temmuz ayına girilmesi ile birlikte belli olmaya başlayan maaş zamları hakkında açıklamalar gelirken bugün TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından son dakika asgari ücretliler için vergi zammı açıklaması geldi. Yapılan açıklamalarda Atalay tarafından işçilerin büyük bir kısmının yüzde 27 vergi dilimine girdiği bu nedenle de kaybın 2 bin TL olduğunu ifade etti. Çalışanların yükünün hafifletilmesi konusunda konuşmalar gerçekleştiren Atalay, "En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. Kök ücreti bunun altında olan milyonlarca emekli yüzde 25'lik zammı alamayacak. Bunun gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

VERGİ SİSTEMİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ!

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için yapılan açıklamada Atalay tarafından "İşçilerin büyük bölümü temmuz ayı itibarıyla yüzde 27 vergi dilimine girdi. Bu nedenle bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybı var. Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sistemi adil ve doğru bir vergi sistemi değil. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı. Vergi dilimleri düşürülmeli, çalışanlar üzerindeki vergi sistemi yükü hafifletilmeli." dendi.

TEK UMUT KIDEM TAZMİNATI!

Seyyanen zamlar hakkında konuşan Atalay, "Milyonlarca çalışanın tek umudu ve güvencesi kıdem tazminatı. Bugün kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 lira. Memur maaşlarına yapılan 8 bin 77 liralık artışın kıdem tazminatı tavan ücretine de yansıtılması gerekiyor. Bu sayede 20 sene çalışan bir işçide 160 bin lira fark eder" diyerek "Biz işçiler olarak hayatın her alanında varız. Zor koşullarda çalışmaya devam ediyoruz. Yazın sıcağında asfalt döküyoruz, kışın soğuğunda elektrik direğinin tepesine çıkıyoruz. Ücret kıyaslamasından işçilerimiz çok rahatsız oluyor. Tüm ücret ve maaşların belirli bir seviyeye gelmesi lazım. İşçi, memur, emekli herkes refahta birleşmeli. Emeklilerin durumu içler acısı. Memurlara uygulanan seyyanen zam tüm emeklilere de uygulanmalı. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira. Kök ücreti bunun altında olan milyonlarca emekli yüzde 25'lik zammı alamayacak. Bunun gözden geçirilmesi gerekiyor." ifadeleri ile milyonlarca asgari ücret ile çalışan vatandaşların zor durumda olduğundan bahsetti.

Bu konuda iktidar tarafından kısa süre içerisinde bir çalışmanın yapılması gerektiği ifade edildi.