Asgari ücretlilere bir iyi haber de Halkbank'tan! 25 Bin TL özel ihtiyaç kredisi kampanyası!

Türkiye'de 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret 8.506 TL olarak açıklandı. Asgari ücretlilerin kazançları Ocak ayından itibaren artacak. Halkbank ise asgari ücretliler için özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı.
Asgari ücretlilere bir iyi haber de Halkbank'tan! 25 Bin TL özel ihtiyaç kredisi kampanyası!

Türkiye'de son 3 ayın en çok konuşulan konularından birisi olan asgari ücret zammı ile alakalı olarak yaşanan merak sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılında asgari ücretin 8.506 TL olarak uygulanacağını açıkladı. Asgari ücretlilerin gelirlerinde yaklaşık 3.000 TL'lik artış yapılırken bir iyi haberi de Halkbank duyurdu. Halkbank tarafından asgari ücretlilere özel bir ihtiyçaç kredisi kampanyası açıklandı. 

HALKBANK'TAN YENİ KREDİ KAMPANYASI!

Asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaşların gelirlerinde bir miktar artış yapılarak 2023 iyileştirmesine gidildi. Bu vatandaşların çeşitli ekonomik sorunları olduğu biliniyor. Birikmiş borçları olan asgari ücretlilerin bir kısmı için sadece zam yaşanan finansal problemleri çözmeye yetmiyor. Kamu bankası olan Halkbank bu konuda çok önemli bir adım attı. Bu adıma göre asgari ücretliler için özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası açıklandı. 

Asgari ücretlilere özel ihtiyaç kredisi kampanyasının koşulları Halkbank tarafından ilan edildi. Buna göre asgari ücretli müşterilere Halkbank'ın uygun maliyetle finansman desteği vereceği ilan edildi. 25 Bin TL ihtiyaç kredisi için aylık yüzde 1,79 faiz açıklayan Halkbank, 100 Bin TL ihtiyaç kredisinin ise aylık 1,89 faizle verileceğini duyurdu.

Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre verilecek olan ihtiyaç kredisi için 12 ay, 24 ay ve 36 ay vade detayları paylaşıldı. Bu ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında müşteriler 50 Bin TL'ye kadar olan kredileri 36 aya kadar, 50 Bin TL ile 100 Bin TL arası limitlerde kredileri 24 aya kadar ve 100 Bin TL'nin üzerindeki kredileri de 12 aya kadar vade ile çekebilecekler. 

Halkbank aynı zamanda asgari ücretlilere çeşitli esnek ödeme kolaylıkları da sağlıyor. Bu kapsamda müşteriler farklı ödeme planlarını tercih edebilme seçeneğine sahip olabilecekler. Aylık eşit taksitli bir ödeme planı içerisinde ödeme yapmak istemeyen müşterilere artan taksitli, azalan taksitli, serbest ödemeli ve 3 ayda bir eşit taksitli seçenekleri de sunuluyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Asgari ücretlilere bir iyi haber de Halkbank'tan! 25 Bin TL özel ihtiyaç kredisi kampanyası!

Halkbank 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisini 1.018 TL taksitle, 24 ay vadeli 100 Bin TL ihtiyaç kredisini 5.506 TL taksitle vereceğini açıkladı. Her iki kredinin de faizleri ayrı oranlarda hesaplanıyor.