Bakan Nebati'den son dakika hane başı 4.000 TL destek ödemesi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni doğalgaz keşfi hakkında açıklama yaparken aynı zamanda vatandaşa 4 bin liralık destek verildiğini söyledi.
Bakan Nebati'den son dakika hane başı 4.000 TL destek ödemesi açıklaması

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük doğalgaz keşfi dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklama büyük heyecan ve sevinç yaratırken gözler yerli gazın karaya çıkarılacağı tarihe çevrilmişti. 

Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. Bakan Nebati dün açıklanan Karadeniz Gazı keşfini değerlendirirken devletin vatandaşlara verdiği desteklerin de arttırılarak devam edeceği sözünü verdi. 

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA 4 BİN LİRALIK SÜBVANSİYON AÇIKLAMASI! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmış olduğu açıklamasında "2021 yılında doğal gazda 69,3 milyar lira, elektrikte 11,5 milyar lira olmak üzere, toplamda 81 milyar liralık bir Hazine desteği ile hane başına yaklaşık 4 bin liralık sübvansiyon uyguladık. Yerli enerji kaynaklarımızın geliştirilmesiyle Hazine sübvansiyonlarının miktarı da düşecek. Bu kapsamda hedefimiz hane halkının ve sanayicinin enerji maliyetlerini mümkün olduğunca düşük tutmaktır" diyerek yerli enerji kaynaklarının artması ile bu rakamın daha da artacağını dile getirdi. 

Bakan Nebati küresel piyasalarda şu anda yaşanan petrol ve doğalgaz fiyatlarında ki yükselişi var güçleri ile fiyatlara yansıtmamak için uğraştıklarını belirten Bakan Nebati resmi sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile 2023 senesinde de bu destekleri arttırmak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. 

Bakan Nebati yaptığı açıklamasında yeni yapılan doğalgaz keşfinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi.