Bakan Şimşek'ten yurt dışı kaynak sözleri: Uygun koşullarda devam edeceğiz

Türkiye'nin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumdan kurtulması yönünde atılan adımlara karar veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek açıklamasında yeni alınan kredi miktarından bahsetti.
Bakan Şimşek'ten yurt dışı kaynak sözleri: Uygun koşullarda devam edeceğiz


Ülkemizin ekonomisine son dönemde en büyük olumsuz etkisi olan olay 6 Şubat depremleri olmuştu. Manevi acısının yanında maddi olarak da zor günler yaşanan bölgeyi ayağa kaldırmak adına yerli ve yabancı kaynaklardan destek alınmaya devam ediliyor.

Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada "Deprem bölgesindeki projelerde kullanılacak Dünya Bankası kredileri toplam 2 milyar dolara ulaştı" dedi.

screenshot-3.png

"DÜNYA BANKASININ GÜVENİNİN GÖSTERGESİ"

Sene içinde onaylanan kredi miktarının 3,7 milyar dolar gibi bir miktara ulaştığını ifade eden Bakan Şimşek "Programımızın sağladığı güven ile uluslararası kuruluşlardan uygun koşullarda finansman sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasının devamında Dünya Bankasından alınan para miktarının önemine işaret etti. Bakan Şimşek "Bu finansman, Dünya Bankasının ülkemize ve ekonomi programımıza duyduğu güvenin de göstergesidir" diyerek kendilerine duyulan güvene işaret etti.

Türkiye'nin yurt dışı kaynak sağlamak adına çalışmaları sürüyor. Ülkeler ile yapılan iş birliği çalışmaları ve ekonomik etkileşim bu konuda önemli rol oynuyor.