Bakan Yanık canlı yayında az önce müjdem var diyerek duyurdu yılbaşı öncesi hediye niteliğinde ödeme var!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık katıldığı televizyon programının canlı yayınında yeni sosyal yardım paketleri hakkında açıklamalarda bulundu. Aile Destek Paketi programı ile sosyal yardım müjdesi geldi.
Bakan Yanık canlı yayında az önce müjdem var diyerek duyurdu yılbaşı öncesi hediye niteliğinde ödeme var!

Devletin sosyal yardımları için yeni açıklamalar peş peşe gelirken son dakika açıklaması ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından canlı yayında yapıldı. Bakan Yanık Ocak 2023 dönemi ile yeni destek programlarının da devreye gireceği müjdesini verirken yeni yıla girmeden hediye niteliğinde bir ödeme daha yapılacağını söyledi. 

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile alt gelir grubu vatandaşların geçim dertleri artarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile yeni sosyal yardım paketlerini peş peşe duyurmuştu. Farklı isimler altında pek çok yeni destek paketi ile artık asgari ücretli çalışanlar da yardım şemsiyesi altına alınmıştı. 

OCAK AYI ÖNCESİ HEDİYE NİTELİĞİNDE SOSYAL DESTEK ÖDEMESİ MÜJDESİ GELDİ! 

İhtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlarda devlet kesenin ağzını her geçen gün açmaya devam ederken yeni destek paketleri peş peşe kullanıma açılmıştı. Sosyal yardımlar hakkında katıldığı televizyon programının canlı yayınında sosyal destek ödemeleri hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık peş peşe müjde haberi verdi. 

Bakan Yanık canlı yayında yaptığı açıklamasında aile destek ödemelerini Ocak ayına kalmadan erkene çekerek yapacaklarını belirtirken Ocak ayından önce hediye niteliğinde bir ödeme yapmayı planladıklarını belirtti. Yapılan açıklama milyonlarca ihtiyaç sahibini heyecanlandırırken detayların ise ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor. 

SOSYAL YARDIM DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı ödemeleri hakkında açıklama yapan Bakan Yanık "Sosyal yardımlarımız 2 temel mevzuata dayanır. Sosyal hizmet kanunumuzda çocuklarımızın desteklenmesini kapsar. Baz aldığımız taban asgari ücrettir. 3294 sayılı kanuna göre çerçevemiz budur. Bizim herhangi bir şekilde kriterlere uymayan vatandaşlarımıza sosyal yardım yapmamız mümkün değil. Aile destek programından 2.3 milyon kişi yararlanıyor. Sosyal yardımlarımızın tamamı çok şeffaf. Başvuruların yüzde 50'si e-devletten yapıldı. Başvuruların hepsi e-devletten yapılabiliyor" diyerek başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edildiğini dile getirdi. Yapılan başvurularda uygun bulunan kişilere sosyal destek ödemeleri PTT ya da banka hesabı üzerinden yapılıyor.