Bakanlık düğmeye bastı: 150 bin TL prefabrik ev yardımı havaleleri başladı! Başvuruyu kaçırmayın! İşte başvuru ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca gerçekleştirilen prefabrik ev yardımı, merak uyandırmaya başladı. Peki prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? İşte prefabrik ev yardımı şartları…
Bakanlık düğmeye bastı: 150 bin TL prefabrik ev yardımı havaleleri başladı! Başvuruyu kaçırmayın! İşte başvuru ekranı

Pek çok sosyal yardım ile nakdi ve ayni yardımlarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlar kapsamında barınma yardımı da vermeye başladı. Barınma yardımı ile eve ihtiyacı olan vatandaşlara destek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda yapmış olduğu ödemelerin tutarını artırdı. 2023 yılında güncel tutarlar üzerinden ödeme yapacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, prefabrik ev yardımın da içinde ulunduğu barınma yardımı için yeni bir açıklama yaptı.

Prefabrik ev yardımı, özellikle deprem döneminin ardından daha sık merak edilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu şartları taşıyan kişilerin yararlanabileceği bu yardım kapsamında aranan şartlar bakanlık tarafından açıklandı. Güncel tutarlar üzerinden ödenmeye başlamış olan prefabrik ev yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru sonucunda veriliyor. Peki prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur? İşte prefabrik ev yardımı şartları…

PREFABRİK EV YARDIMI 2023 YILI İÇİN 150 BİN TL’YE ÇIKTI

1529594.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, prefabrik ev yapımı için sağlanan desteğini bu yıl itibariyle artırdı. Daha önce 40 bin TL ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl itibariyle bu ödeme miktarını 150 bin TL’ye çıkardı. Barınma yardımı adı altında verilen prefabrik ev yapımı desteğinin yanı sıra ev onarımı ve betonarme ev yapımı için de destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev onarımı için 25 bin TL olan yardım miktarını 75 bin TL’ye; betonarme ev yapımı için ise 70 bin TL olan yardım miktarını 200 bin TL’ye çıkardığını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan şartlara ilişkin de açıklama geldi.

PREFABRİK EV YARDIMINDAN HERKES YARARLANAMIYOR

Belirli şartları taşıyan kişilere verilen barınma desteği kapsamında hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ünden daha az olması gerekliliğini arayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda hanede engellilik, yaşlılık, boşanma, dul kalma gibi özel durumlardan birini taşıyan bir kişinin olması halinde yardımdan yararlanılabileceğini bildirdi. Bu yardım için başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kişinin kendisine ait bir arsasının bulunmasını da talep ediyor.