Bakanlık kadınlara yönelik yıllık 12 bin TL yardım yapacak! Geri ödemesi yok başvurunuzu yapın

Ülkemizde kadınlara yönelik sosyal yardımlar devam ediyor. Son olarak 18 yaş üzeri kadınları ilgilendiren bir ödemenin daha paylaşılırken yıllık 12 bin lira ödeme için bakanlıktan açıklama geldi.
Bakanlık kadınlara yönelik yıllık 12 bin TL yardım yapacak! Geri ödemesi yok başvurunuzu yapın

Ekonomik durumu yetersiz olan, asgari geçim şartlarını sağlayamayan vatandaşlar için yapılan destek ödemelerine olan ilgi devam ederken sosyal yardım programları da devam ediyor. Türkiye'de hükümetin geçtiğimiz yıllarda başlattığı yardım programları devam ederken bakanlıklar tarafından verilen destek ödemelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dahil oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ''Sosyal Destek'' programı adıyla ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere destek olmaya devam ederken bir yardım haberi de kadınlar için verildi. Bakanlık, belirli şartlara bağlı olarak hak sahiplerine yardım programından faydalanmaları için imkan sağlanırken ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Bu çerçevede kadınlara yıllık 12 bin liralık destek duyurusu geldi.

KADINLARA 12 BİN TL YILLIK DESTEK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirilirken eşi vefat etmiş kadınlar için yıllık 12 bin liralık destek duyuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında eşi vefat eden kadınlara belirli şartlarda yardım yapıyor.

ekran-goruntusu-2024-08-26-103848.png

Bu şartlar arasında hanede sosyal güvencesi olan birey olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar faydalanabiliyor.

ekran-goruntusu-2024-08-26-102843.png

2 aylık periyotlar halinde hak sahiplerinin hesaplarına 2 bin TL geçerken bu ödemeler aylık bin TL olarak hesaplanıyor ve yıllık 12 bin TL ödeme yapılmış oluyor. Eşi vefat eden kadınların başvurusu durumunda yardım almaya gerekli görülürlerse bakanlık tarafından aylık almaya hak kazanıyor.